Volledig scherm
Perschef Thijs Slegers, Mark van Bommel en Lars Unnerstall tijdens de persconferentie voor PSV-Rosenborg. © ANP Sport

Lars Unnerstall heeft ondanks de uitschakeling van PSV nog wel Europese honger

Keeper Lars Unnerstall (29) moest de afgelopen jaren heel lang wachten voor hij weer in internationaal verband kon keepen. Tegen Sporting Portugal stond hij voor het eerst in zeven seizoenen weer eens onder de lat in een Europees clubduel en zal donderdagavond tegen Rosenborg opnieuw het doel verdedigen. De goalie van PSV heeft genoeg motivatie voor de wedstrijd in het Philips Stadion. 

Unnerstall benadrukte tijdens de persconferentie voor het duel het belang van de wedstrijd voor PSV en de supporters. ,,Het gaat ook gewoon om geld en de ranking voor de club en de eredivisie”, zo gaf hij aan. ,,En natuurlijk vertrouwen. Als we winnen, kunnen we dat meenemen naar de volgende wedstrijden.” Zondag speelt PSV uit bij Feyenoord en in die wedstrijd kan de ploeg misschien toch weer een beetje aanhaken bij de top-twee in de eredivisie. 

De Duitse goalie is niet ontevreden over zijn individuele prestatie in de afgelopen tijd. Hij is nu een maand eerste keeper van PSV. Hij baalt uiteraard net als de rest van het team dat PSV in de Europa League al is uitgeschakeld en een achterstand in de competitie heeft opgelopen. 

PSV