Volledig scherm
Donyell Malen drie seizoenen geleden als speler van Ajax B1. © pro shots

Lat bij Jong PSV verder
omhoog na komst Donyell Malen

Tussen alle reuring op de slotdag van de transfermarkt sneeuwde zijn komst naar PSV vorige week ietwat onder. 

Jeugdinternational Donyell Malen (18), die twee jaar geleden vanuit de opleiding van Ajax naar Arsenal verkaste, verruilde de club uit de Premier League voor PSV. De jonge spits sluit aan bij Jong PSV, waar hij samen met Sam Lammers en Joël Piroe de concurrentie aan moet gaan en de lat verder omhoog brengt. Ondanks een doorlopend contract wist PSV de Noord-Hollander tot de zomer van 2020 in te lijven.

Raiola

Malen is afkomstig uit de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola, die hem twee jaar geladen als 16-jarige knaap 'wegbracht' van De Toekomst naar Arsenal. "Een fenomeen", zo oordeelde de spelersagent in 2015 al, nadat Malen zeven jaar in de jeugdopleiding bij Ajax had gezeten. Tot ergernis van de Amsterdammers, die hem naar de zin van Raiola vrij laat een contract hadden aangeboden, vertrok Malen naar de kapitaalkrachtige topclub in Engeland. Een roemloze periode was het voor Malen niet. De spits voldeed en scoorde in de jeugdelftallen, maar zou op korte termijn geen doorbraak naar Arsenal 1 kunnen realiseren. Via Jong PSV liggen er misschien wel kansen in Eindhoven, omdat Jürgen Locadia en Luuk de Jong binnen niet al te lange termijn kunnen verkassen bij PSV. 

Malen sluit na een interlandperiode vanaf vandaag aan bij PSV, waar hij pas volgende week officieel wordt gepresenteerd.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV