Volledig scherm
Nikolai Laursen © Marcel Bonte/pro shots

Laursen trefzeker voor Jong PSV na assist van stagespeler Taoualy

Met een goal in de eerste helft heeft Nikolai Laursen ervoor gezorgd dat Jong PSV de eerste oefenwedstrijd van het seizoen won. Tegen Jong FC Utrecht won de talentenploeg met 1-0, na drie helften van 25 minuten. 

Bij Jong PSV deden twee stagespelers mee: Charaf Taoualy uit Marokko en Richard Ledezma uit de Verenigde Staten. De nog maar 17-jarige Ledezma was bedrijvig en liet zien de bal graag te willen hebben. Taoualy is een sierlijke middenvelder, die met de assist op Laursen kwam. Hij liet een aantal keren zien creatieve oplossingen te kunnen vinden. Of beide spelers door PSV goed genoeg bevonden worden voor een contract, is echter nog afwachten. 

Jong PSV gaat eind deze week kort op trainingskamp, om en nabij Weert. Het eerste elftal van PSV reist maandagmiddag naar Zwitserland. 

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9761 stemmen