Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth van Kemenade staat 25 jaar op de Herdgang in Eindhoven © FotoMeulenhof

Liesbeth van Kemenade al 25 jaar full-time op De Herdgang: Geen gekkigheid in de PSV-keuken

EINDHOVEN - Liesbeth van Kemenade (50) is al een half leven full-time actief op het trainingscomplex van PSV en vierde onlangs dus haar 25-jarig jubileum. ,,Adoratie helpt niets. Hard werken voor elkaar wel.”

Het is de laatste jaren meestal rustig in de keuken op trainingscomplex De Herdgang, een van de geheimen achter de successen van PSV. ,,Gaat het sportief wat minder of zijn er problemen, dan is er meestal meer aanloop”, weet Herdgang-uitbaatster Liesbeth van Kemenade (50) uit eigen ervaring. ,,Wat in de keuken verteld wordt, blijft ook in de keuken. Soms is het voor spelers of trainers even fijn om het hart te luchten.”

  1. De zomeraankopen bij PSV hebben momenteel het rendement van een spaarrekening
    PREMIUM
    Video

    De zomeraanko­pen bij PSV hebben momenteel het rendement van een spaarreke­ning

    Na een peperduur trainingskamp in Qatar is PSV terug bij af. Het is waarschijnlijk een volstrekt nutteloze investering geweest in een karakterarme en aangeslagen spelersgroep, die vol twijfelgevallen zit. Een aantal spelers van dit PSV is gekocht voor prijzen waar een paard de hik van krijgt en rendeert als een spaarrekening van de Nederlandse grootbanken. Daarop wordt geld in ieder geval niet minder waard en de nieuwe PSV'ers zien hun transferwaarde na een enorm slechte fase misschien wel kelderen.

PSV