Volledig scherm
Justin Lonwijk © BSR Agency

Lonwijk verlaat de slag om het PSV-middenveld en verkast naar Utrecht

Het is PSV niet gelukt om Justin Lonwijk binnenboord te houden. De 19-jarige Tilburger ondertekende woensdag een driejarige verbintenis bij FC Utrecht. Als hij een transfer naar een buitenlandse club had gemaakt, had PSV nog een opleidingsvergoeding van zo'n 400.000 euro gekregen. Nu gaat het slechts om een fractie daarvan, omdat het een binnenlandse transfer is. 

Het contract van Lonwijk liep af en ondanks meerdere gesprekken wilde de middenvelder uiteindelijk geen verlenging in Eindhoven afspreken en koos hij voor de aanbieding van FC Utrecht. Daar krijgt de fysiek sterke speler onder meer te maken met Dennis Haar, de vorige trainer van Jong PSV. Haar is komend seizoen assistent-coach van de nieuwe hoofdcoach John van den Brom. Mocht het niet lukken om door te dringen tot de A-kern, dan kan Lonwijk ook in Utrecht in de eerste divisie spelen. De Domstedelingen hebben met Jong FC Utrecht een ploeg die op het tweede niveau van Nederland actief is. 

Lonwijk stapte in 2010 over van de jeugdopleiding van Willem II/RKC Waalwijk naar PSV. In Eindhoven doorliep hij daarna alle jeugdteams op De Herdgang. Afgelopen seizoen speelde hij bij Jong PSV, waar hij in achttien wedstrijden drie goals maakte en verantwoordelijk was voor vier assists. Daarvoor was hij geruime tijd geblesseerd. Lonwijk speelde ook al meerdere jeugdinterlands. 

Tot een officieel debuut bij het eerste elftal is het niet gekomen, maar hij speelde wel een keer mee bij een oefenduel. Lonwijk had de nodige middenvelders voor zich in Eindhoven en een doorbraak bij het eerste elftal leek er op korte termijn niet in te zitten. Met onder meer Pablo Rosario, Michal Sadílek, Jorrit Hendrix en Érick Gutiérrez als concurrenten was dat ook komend seizoen niet makkelijk geworden. Nu kiest hij dus voor een verblijf in Utrecht, waar het perspectief voor hem iets aanlokkelijker voelt. Lonwijk gold in Eindhoven als een van de grotere talenten, hoewel hij zeker nog de nodige stappen te zetten had om een plek in het A-elftal af te dwingen. Afgelopen seizoen lukte dat Sadílek, Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren bijvoorbeeld wel. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen