Volledig scherm
Hirving Lozano voor het duel met FC Utrecht. © BSR Agency

Lozano bij de meest trefzekere buitenlandse spelers van PSV

In aanloop naar het vijftigste eredivisieduel van Hirving Lozano voor PSV, zaterdag bij en met sc Heerenveen, ontleedt dataleverancier OPTA de prestaties van de Mexicaan. 

Minuten per goal of assist

Lozano was betrokken bij 44 goals (30 treffers, 14 assists) sinds zijn start in de eredivisie en had gemiddeld 90 minuten en 30 seconden nodig om bij een treffer betrokken te zijn. Alleen Steven Berghuis, die betrokken was bij 46 goals (24 treffers, 22 assists), scoort in dit rijtje nog hoger. De Feyenoorder had gemiddeld wel meer wedstrijdminuten dan Lozano nodig om bij een goal betrokken te zijn: 96 minuten en 48 seconden. 

Succesvolle buitenlandse PSV'er

Van alle buitenlandse PSV’ers is de start van Lozano in treffers gemeten bijzonder te nemen. In hun eerste vijftig eredivisieduels scoorden alleen Romário (48 goals) en Mateja Kezman (32 goals) in de eredivisie vaker voor PSV dan Lozano, die na 49 duels dus dertig treffers maakte. Ralf Edström en Dries Mertens kwamen in hun eerste 50 eredivisieduels tot 29 goals voor PSV. 

Veldgoals en goals met impact

Naast het feit dat bijna alle goals van Lozano uit open spel komen, maakt hij relatief vaak goals waarmee PSV op voorsprong komt. Sinds zijn start in de eredivisie schoot geen enkele speler zijn club zo vaak op voorsprong als Lozano: 13 keer. In elf gevallen ging het om de openingstreffer in een duel. Op dit lijstje laat Lozano zijn ploeggenoot Luuk de Jong (12 stuks waarmee hij PSV op voorsprong schoot) en voormalig Willem II’er Fran Sol (10) achter zich. 

Nieuwsbrief ED
We sturen je elke ochtend een samenvatting van het laatste nieuws uit Zuidoost-Brabant. Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8850 stemmen