Volledig scherm
Hirving Lozano © REUTERS

Lozano neemt afscheid van PSV en wordt woensdag medisch gekeurd in Italië

Hirving Lozano is inmiddels onderweg naar Italië om zijn transfer naar SSC Napoli af te ronden. Hij heeft van PSV toestemming gekregen om af te reizen. PSV gaat aan de transfer ongeveer 35 miljoen euro aan overhouden na alle afdrachten, zo is de verwachting in Eindhoven. Lozano wordt woensdag gekeurd in Italië en dat gebeurt in een privé-kliniek in Rome, zo melden bronnen rond de speler. De presentatie is eind deze week. 

De verkoop van Lozano zorgt voor een recordtransfer. Nog nooit verkocht PSV een speler voor zoveel geld aan een andere club. In totaal is rond 40 miljoen euro met de overgang gemoeid. Het afscheid van PSV valt Lozano en zijn levenspartner persoonlijk zwaar. Hij heeft het in Eindhoven enorm goed naar zijn zin gehad en apprecieerde de rust waarin hij, zijn vrouw en gezin in Zuidoost-Brabant konden wonen. 

Lozano kwam in twee volle competities voor PSV tot 34 competitietreffers en maakte op veel clubs met zijn soms onorthodoxe aanvalsspel indruk. Maandenlang was het voetjevrijen met Napoli al aan de gang en vorige week pakte de Italiaanse club door. 

PSV