Volledig scherm
Hirving Lozano © BSR Agency

Lozano wil in Eindhoven herstellen en moet Gold Cup laten schieten

Hirving Lozano herstelt de komende weken in Eindhoven van zijn knieblessure, die hij vorige maand tijdens Willem II-PSV opliep. Een band in de knie is beschadigd en moet voldoende weken herstellen om geen risico's te lopen voor aanvang van het nieuwe seizoen. Lozano mist daardoor definitief de Gold Cup en vertrekt vanuit Mexico weer naar Nederland. 

Afgelopen week reisde de aanvaller samen met onder anderen PSV-clubdokter Wart van Zoest naar zijn thuisland, waar zijn situatie door de medische staf van de nationale equipe is bekeken. En passant deed Lozano een commerciële activiteit, terwijl hij nog liep met een kruk. Eerder werd bekend dat hij waarschijnlijk maximaal zo'n twaalf weken nodig heeft om weer op topniveau te kunnen zitten. Bij PSV had niemand erop gerekend dat hij mee kon of zou willen doen aan het toernooi om de Gold Cup, dat op 15 juni begint. Hij zat toch in de voorselectie voor dat toernooi en de medische staf van de Mexicaanse bond wilde hem keuren. 

Een transfer van Lozano in de komende zomermaanden is nog steeds niet in gevaar. Napoli blijft geïnteresseerd in de aanvaller, maar moet dan wel de prijs betalen die PSV verlangt. De Mexicaan heeft nog een contract voor vier jaar en mag minstens zo'n veertig miljoen euro opleveren, vindt men bij PSV. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen