Volledig scherm
Derrick Luckassen was in het tweeluik met FC Basel nog basisspeler. © BSR Agency

Luckassen om sportieve redenen buiten PSV-selectie gelaten, Baumgartl kan mogelijk debuteren

Trainer Mark van Bommel heeft Derrick Luckassen gepasseerd voor de wedstrijdselectie van PSV tegen FK Haugesund. Momenteel krijgen onder meer Trent Sainsbury en Timo Baumgartl de voorkeur. ,,Luckassen is fit, maar wij kunnen maar 18 spelers op papier zetten. Ik heb gekozen voor deze spelers”, zei Van Bommel op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van donderdag. 

Luckassen begon het seizoen nog als basisspeler en begon ook in het tweeluik met FC Basel en in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. In de tussentijd werd Baumgartl van Vfb Stuttgart aangetrokken. Hij zou kunnen debuteren tegen FK Haugesund. ,,Hij wordt inderdaad steeds fitter”, antwoordde Van Bommel bevestigend. 

Een streep door de rekening voor Luckassen, die nog een contract tot medio 2022 heeft bij PSV en in 2017 overkwam van AZ. Vorig seizoen werd hij door de Eindhovenaren nog verhuurd aan Hertha BSC, maar kende hij een ongelukkig seizoen met veel blessureleed. Hij trainde woensdag nog in Eindhoven met Jong PSV mee. 

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10089 stemmen