Volledig scherm
Andrés Guardado valt Luuk de Jong in de armen na zijn goal tegen Wolfsburg. © Pro Shots

Luuk de Jong: De goals komen wel (video)

EINDHOVEN - Luuk de Jong is na zeven wedstrijden zonder goal niet van zijn stuk te brengen. De spits van PSV en drievoudig eredivisiekampioen maakt mathematisch gezien een dramatische periode door en geeft toe dat het leven dan niet altijd meevalt.

Toch blijft hij optimistisch. „Natuurlijk hoor je het af en toe, maar het belangrijkste voor ons is dat we de laatste twee competitiewedstrijden weer gewonnen hebben”, houdt de 26-jarige topscorer van vorig seizoen zich vast aan het eindresultaat. „Het gat is weer wat kleiner geworden en dat zal blijven gebeuren zolang wij onze wedstrijden blijven winnen. Die goals van mij komen wel weer. Het gaat er vooral om dat mijn manier van spelen goals voor het team oplevert, of ik ze nou zelf maak of anderen. Vaak kom ik als aanspeelpunt in de bal, waardoor er ruimte voor anderen kan ontstaan en moet ik ze zien te bereiken.”

Een opmerkelijke statistiek is dat PSV dit seizoen in de eredivisie nog niet voor de vernieuwde Oost-tribune scoorde. Aan de westkant vielen overigens ook maar drie goals binnen in vijf thuiswedstrijden. Zaterdag kan PSV de statistiek breken door tegen FC Twente in eigen huis te scoren.

Luuk de Jong maakt vooralsnog een lastig seizoen door. De doelpuntenmachine van PSV hapert. De spits wist al 7 wedstrijden op rij niet te score. Een ongekende reeks. Zaterdag kan hij tegen zijn oude club FC Twente een einde maken aan die negatieve serie.

PSV