Volledig scherm
Luuk de Jong. © BSR Agency

Luuk de Jong doorbreekt grens van 100 PSV-doelpunten

Zijn treffer van zondag tegen Fortuna Sittard (2-0) betekende het 100ste doelpunt van Luuk de Jong in dienst van PSV. De aanvoerder is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Eindhovenaren en scoorde direct in zijn eerste officiële duel.

In de zomer van 2014 komt De Jong naar PSV toe. Op 31 juli neemt de ploeg het in de voorronde van de Europa League op tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten. PSV speelt eerst thuis en in de 56ste minuut maakt De Jong de enige treffer van de wedstrijd. Een week later is hij opnieuw trefzeker. 

Zijn eerste competitietreffer voor PSV maakt De Jong in de vierde speelronde van het seizoen 2014-2015. Op 31 augustus komt Vitesse naar Eindhoven toe en direct na rust maakt De Jong, op aangeven van Luciano Narsingh de 1-0. De treffer van zondag tegen Fortuna Sittard is het 82ste competitiedoelpunt van De Jong namens PSV.

Kampioenstreffers

De andere 18 treffers zijn verdeeld over Europese duels (11), KNVB-beker (5) en Johan Cruijff-schaal (2). Het productiefste seizoen voor De Jong in dienst van PSV was 2015-2016.  Op de laatste speeldag van de competitie werd PSV toen kampioen. Ajax speelde gelijk bij De Graafschap en zelf won PSV met 1-3 van PEC Zwolle, mede dankzij twee doelpunten van De Jong. Daarmee kwam zijn seizoentotaal op 26. In dat seizoen scoor hij ook twee keer in het met 0-3 gewonnen duel met FC Groningen om de Johan Cruijff-schaal, was hij twee keer trefzeker in de KNVB-beker en  scoorde de jong twee keer in de Champions League, waarmee hij dat seizoen in totaal 32 doelpunten maakte voor PSV.

Volledig scherm
Luuk de Jong schreeuwt het uit nadat hij op 31 juli 2014 scoort voor PSV. Het is zijn eerste officiële treffer in dienst van PSV. In het Europacup-duel tegen SKN St. Pölten maakt hij de enige treffer. © Laurens Lindhout
Volledig scherm
Luuk de Jong scoort de 2-0 in de kampioenswedstrijd tegen Ajax in het seizoen 2017/2018. © ANP Pro Shots
Volledig scherm
Luuk de Jong scoort de 1-1 in het Champions League-duel met CSKA Moskou in 2015. © Pim Ras Fotografie
 1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

  Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”
 2. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

  PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9243 stemmen