Volledig scherm
Luuk de Jong viert de 2-0 tegen ADO Den Haag. © BSR Agency

Luuk de Jong heeft persoonlijk record te pakken, maar wil bovenal zijn vijfde landstitel

Met 27 treffers heeft Luuk de Jong nu in goals gemeten zijn beste seizoen ooit te pakken. De spits van PSV maakte er bij FC Twente ooit 25 en in Eindhoven drie jaar geleden 26 en verlegde zondag een grens. Hij lijkt onbedreigd af te stevenen op de titel ‘eredivisie-topscorer’ nu Ajacied Dusan Tadic dit weekend niet scoorde. 

Met 27 goals voor De Jong en 22 treffers voor Tadic oogt het duel tussen de twee beslist, maar De Jong heeft veel liever dat een andere strijd nog in Eindhovens voordeel wordt beslist. De Achterhoeker wil zijn vijfde kampioenschap in de eredivisie pakken. In de strijd om de landstitel in seizoen 2018-2019 kwam PSV in speelronde 31 weliswaar een goal dichterbij, maar dat baatte PSV met een achterstand van twaalf treffers natuurlijk niet echt. PSV moet hopen dat Ajax nog een misstap maakt in de resterende drie duels en dat er opnieuw iets geks gebeurt in de slotfase van de competitie. 

De Jong doet er op het veld alles aan om met PSV in ieder geval de punten te pakken en miste dit eredivisie-seizoen nog geen minuut, net als Jeroen Zoet. In een andere rol (als nummer 10) oogde het tegen ADO niet altijd even gepolijst, maar De Jong compenseert dat op andere fronten en heeft dit seizoen altijd zijn waarde voor het team. Hij maakte ook nog de 2-0 bij een 3-1 overwinning. Met het hoofd is de aanvoerder immer gevaarlijk en scoorde hij zondag al voor de dertiende keer in dit seizoen. Dat doet geen speler hem na. Maar elf spelers waren in de eredivisie dit seizoen met hun hele lichaam vaker trefzeker dan De Jong met het hoofd. 

Bekijk hier de analyse van Rik Elfrink na het duel met ADO Den Haag:

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen