Volledig scherm
© ANP

Luuk de Jong: Het is topsport, ik laat me niet gek maken (video)

EINDHOVEN - Natuurlijk wist Luuk de Jong zaterdag wat er komen zou gaan en dat het bij de interviews zou gaan om die ene kopbal in de tweede helft van Willem II - PSV. Het was de uitgelezen kans om zichzelf en vooral PSV tegen de 'Tricolores' over een dood punt heen te helpen. Een bal die hij vorig seizoen met een stoere kopstoot gedecideerd tegen de touwen zou hebben gerost, belandde nu net naast. De sportieve crisis op de grond is bij De Jong letterlijk en figuurlijk overgeslagen naar het hoofd. De 0-0 kwam keihard aan.

De Jong scoorde al 855 wedstrijdminuten niet meer, maar laat zich niet gek maken.

"Wist ik maar waar het aan lag, dan zou het wel anders gaan. Die bal die ik kopte? Ik dacht dat ik hem goed raakte en dan zie je hem toch weer net naast vliegen. Ongelooflijk." De aanvoerder snapt dat er een punt komt waarop ook hij ter discussie komt te staan. "Het is topsport, dan weet je dat een coach soms ook een andere keuze kan maken", gaf hij aan. "Toch laat ik me niet gek maken. Er zijn meer spitsen geweest die lang geen goals maakten en daarna de ballen toch weer raakten. Er komt een moment dat dit gaat veranderen. Het gaat er vooral om dat PSV wedstrijden blijft winnen en vandaag had dat gewoon gemoeten. We stonden voor de goal een aantal keer niet goed."


De Jong gaf ook aan eventueel baat te hebben bij een ander concept, met een bliksemafleider bij de goal.

PSV verspeelde afgelopen weekend tegen Willem II weer twee kostbare punten. PSV-watcher Rik Elfrink over de collectieve vormcrisis van de aanvallers.

PSV