Volledig scherm
Kopduel tussen PSV speler Luuk de Jong (r) in duel met Speler van Sparta Sander Fischer (l). © ANP Pro Shots

Luuk de Jong is na Sparta-PSV kritisch op arbiter Nijhuis

Aanvoerder Luuk de Jong was na afloop van Sparta-PSV (1-2) kritisch op arbiter Bas Nijhuis. Het viel al op dat de arbiter erg veel liet doorgaan en bijvoorbeeld geen gele kaart gaf na een overtreding op Albert Gudmundsson, waarmee een kansrijke aanval van PSV werd onderbroken. 

Andersom waren er bij Sparta ook vraagtekens voor de 1-1 van PSV, maar Nijhuis liet doorspelen. 

De Jong vatte het direct na de wedstrijd voor de camera van Fox Sports samen. ,,Hij laat dingen doorspelen, waarvan je je afvraagt of het verstandig is om door te spelen. Ik begrijp het soms niet. Bij Nijhuis heb ik het gevoel dat hij nooit iemand in bescherming neemt voor de beuken die je krijgt. Dat hij denkt dat het erbij hoort. Soms kop ik een bal weg en dan krijg ik nog een beuk. Steven Bergwijn krijgt nog een schop nadat hij een bal wegspeelt. Dan denk ik, wees daar gewoon scherp op."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?

PSV