Volledig scherm
Kopduel tussen PSV speler Luuk de Jong (r) in duel met Speler van Sparta Sander Fischer (l). © ANP Pro Shots

Luuk de Jong is na Sparta-PSV kritisch op arbiter Nijhuis

Aanvoerder Luuk de Jong was na afloop van Sparta-PSV (1-2) kritisch op arbiter Bas Nijhuis. Het viel al op dat de arbiter erg veel liet doorgaan en bijvoorbeeld geen gele kaart gaf na een overtreding op Albert Gudmundsson, waarmee een kansrijke aanval van PSV werd onderbroken. 

Andersom waren er bij Sparta ook vraagtekens voor de 1-1 van PSV, maar Nijhuis liet doorspelen. 

De Jong vatte het direct na de wedstrijd voor de camera van Fox Sports samen. ,,Hij laat dingen doorspelen, waarvan je je afvraagt of het verstandig is om door te spelen. Ik begrijp het soms niet. Bij Nijhuis heb ik het gevoel dat hij nooit iemand in bescherming neemt voor de beuken die je krijgt. Dat hij denkt dat het erbij hoort. Soms kop ik een bal weg en dan krijg ik nog een beuk. Steven Bergwijn krijgt nog een schop nadat hij een bal wegspeelt. Dan denk ik, wees daar gewoon scherp op."

  1. Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    Lozano hoort strafeis van vier duels, PSV hekelt rol Higler

    De aanklager van de KNVB heeft vier duels schorsing geëist voor Hirving Lozano. Volgens hem volstaan drie duels voor het vergrijp dat hij zaterdag zou hebben gepleegd in een duel met Lucas Woudenberg van sc Heerenveen, maar er stond nog een voorwaardelijk duel uit september open. Die neemt de aanklager mee in zijn eis. Er zou volgens de aanklager sprake zijn geweest van slaan en hij acht Lozano schuldig. Vrijdagochtend om 10.00 uur volgt de definitieve uitspraak.

PSV

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
651 stemmen

poll

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

Ook zonder Lozano wordt PSV wel kampioen

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1640 stemmen