Volledig scherm
Luuk de Jong. © Joep Leenen/Pro Shots

Luuk de Jong krijgt voor het eerst portie kritiek bij PSV (video)

EINDHOVEN - Een deel van de PSV-achterban is momenteel niet onder de indruk van de prestaties van Luuk de Jong, zo blijkt onder meer uit de reacties van gisteravond in het Philips Stadion en via sociale media. De spits van PSV haalt inderdaad te vaak niet het niveau dat hij vorig seizoen wel had. Het oogt allemaal wat voorspelbaar en vooral op de grond komen de tekortkomingen van De Jong naar voren.

De spits moet het normaal gesproken van zijn kopkracht en mentaliteit hebben. Nu zelfs het hoofd hem af en toe in de steek laat, is het dunnetjes.

De Jong is de aanvoerder en spreekbuis van PSV. Een van de sterkhouders van vorig seizoen, net als Andrés Guardado (die dit seizoen ook niet de vorm van vorig jaar heeft). De Achterhoeker is een boegbeeld geworden en zijn contract werd door PSV in de zomer met de nodige bombarie verlengd. Op het moment dat er niet geleverd wordt, komt er kritiek.

Hoewel hij in meerdere wedstrijden onvoldoende presteerde, moet De Jong ook niet te snel afgeschreven worden. De spits van PSV stond in de winterse maanden aan de basis van het kampioenschap van vorig seizoen. Ook het jaar daarvoor speelde hij een belangrijke rol. Dit seizoen zat het op een aantal cruciale momenten tegen. Een glaszuivere treffer tegen Atlético werd afgekeurd en een kopbal tegen Heracles belandde op de binnenkant van de paal. Wat vorig jaar goed viel, valt nu niet goed.

Dat De Jong enig krediet heeft bij trainer Phillip Cocu valt gelet op het verleden best te begrijpen. Zaterdag leverde hij de beslissende assist en had Steven Bergwijn ervoor moeten zorgen dat hij ook een tweede kruisje als aangever achter zijn naam kreeg. Dat valt tussen alle matige momenten niet altijd op. PSV blijft afhankelijk van De Jong en hij en Guardado zullen zich moeten oprichten om de ploeg weer te laten aanhaken in de titelrace.

Een deel van de PSV-achterban is momenteel niet onder de indruk van de prestaties van Luuk de Jong. PSV-watcher Rik Elfrink over de vorm van de aanvoerder van PSV.

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (12%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
531 stemmen