Volledig scherm
Pagina 16 & 17 IPTCBron PersGroep PSVCSKA Moskou Champions League Luuk de Jong schreeuwt het uit na de winnende goal van Propper Foto ; Pim Ras © Pim Ras

Luuk de Jong moet zijn Achterhoekse nuchterheid nu aanspreken

Van de nood een deugd maken? Dat is aan Luuk de Jong wel toevertrouwd, zo vertelde hij gisteren na de training bij PSV. Met ruim anderhalf been en zijn gedachten stond hij vorige week al op het veld in Zuidwest-Frankrijk. Bordeaux leek voor hem de ideale plek om zich na een mislukt jaar weer lekker uit te leven.

De Fransen trokken toch nog bruusk de stekker uit de droomvlucht in het hoofd van De Jong, die zijn Achterhoekse nuchterheid nu prima kan gebruiken. "Iedereen die mij kent, weet dat ik me altijd en overal volledig zal inzetten voor PSV. Ik geef alles wat ik heb", aldus de reserve-aanvoerder gisteren op het trainingscomplex van PSV. "Het was een mooie kans geweest om naar Bordeaux te gaan, maar uiteindelijk is het niet doorgegaan omdat een grootaandeelhouder niet aan de transactie wilde meewerken."

De Jong gaat weer gewoon 'lekker voetballen'. "Ik zet de knop om en focus me volledig op PSV. Dat was daarvoor overigens ook gewoon zo omdat ik op het veld altijd alles wel van me af kan schuiven. Ik moet mezelf bewijzen in de minuten die ik krijg in wedstrijden en op trainingen. En ja, het zit nou eenmaal niet altijd mee in het leven. Dat wist ik al."

Voorlopig rest weer de strijd met Jürgen Locadia, die de plek van De Jong bij PSV heeft overgenomen. "Concurrentie is goed bij een topclub. Hij heeft er hard voor gewerkt en zichzelf laten zien, maar ik ga ervoor om de plek terug te veroveren. Ik ben meer een 'targetman', iemand die door de lucht en door de lucht in de zestien gevaarlijk kan zijn en ook een aanspeelpunt. Jürgen heeft een goed schot, ook oog voor anderen en kan wat meer zwerven waardoor anderen de ruimtes in kunnen duiken. Hij heeft een ander soort speelstijl."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV