Volledig scherm
Luuk de Jong is de gevierde man. © BSR Agency

Luuk de Jong nadert René van de Kerkhof op ‘eeuwige lijst’

Luuk de Jong heeft zijn opmars op de ‘eeuwige’ lijst van topschutters van PSV vorige week kracht bijgezet door zijn 100e, 101e en 102e goal op het scorebord te zetten. Daarbij zaten 84 eredivisiegoals. Zondagmiddag kan hij tegen FC Utrecht proberen het aantal verder uit te breiden. 

Op die lijst van PSV-topschutters in de eredivisie staat De Jong nu negende, vlak achter René van de Kerkhof. De oud-international maakte er voor PSV in de nationale competitie 85 en totaal 102, net als De Jong dus. Wim Kieft kwam tot 89 goals voor PSV in de eredivisie en kan de volgende prooi voor De Jong worden. 

Het is tamelijk uitzonderlijk dat een speler deze aantallen nu nog (bijna) weet te evenaren, nu voetballers meestal veel sneller van club wisselen dan vroeger. De Jong is aan zijn vijfde seizoen bij PSV bezig en momenteel topscorer in de eredivsie, met 18 goals. 

In totaal heeft de PSV-aanvaller nu 125 goals in de eredivisie achter zijn naam staan. Hij maakte er ook 39 voor FC Twente en 2 voor De Graafschap. Met die 125 treffers staat De Jong op een gedeelde plek 28 in de lijst van eeuwige topschutters van de eredivisie, samen met Theo de Jong. Klaas-Jan Huntelaar is de enige nog actieve speler die meer goals maakte in de eredivisie dan De Jong: 132. De Ajacied staat op plek 21 in die lijst. 

All time-topscorers in de eredivisie voor PSV: 

1 Van der Kuijlen 308
2 Dillen 119
3 Nilis 110
4 Thoresen 106
5 Kezman 105
6 Romario 98
7 Kieft 89
8 René van de Kerkhof 85
9 Luuk de Jong 84
10 Lubse 81

Meeste goals in de eredivisie, nog actieve spelers: 

Klaas-Jan Huntelaar: 132
Luuk de Jong: 125
Lasse Schöne: 79

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV