Volledig scherm
Luuk de Jong is voorlopig uitgeschakeld bij PSV. © ANP

Luuk de Jong voorlopig niet inzetbaar, PSV wil verdediger

PSV kan voorlopig niet beschikken over Luuk de Jong. De aanvaller verliet maandag weliswaar het ziekenhuis, maar aanvullend medisch onderzoek is nodig om de precieze ernst van zijn situatie vast te stellen. De Jong viel zondag uit in de topper tegen Feyenoord en heeft zijn ribben gekneusd en ook kneuzingen in de long- en hartstreek opgelopen.

Hoe lang hij buitenspel staat, is nog onduidelijk. Komende week moet De Jong in ieder geval rust houden, alvorens hij mogelijk op geleide van de pijn de trainingen kan hervatten. De kans dat PSV tot het volgende interlandblok niet over de spits kan beschikken, lijkt groot.

SDC Putten

PSV speelt daarvoor nog uit tegen FC Utrecht en de amateurs van SDC Putten, alvorens Willem II op bezoek komt. De Jong had voor de schorsing van Hirving Lozano geen basisplek meer bij PSV en stond afgelopen zondag voor het eerst in dit eredivisieseizoen in de basis. Hij verloor zijn plek na het Europa League-debacle tegen Osijek.

PSV bereidt zich vanaf vandaag voor op het bekerduel tegen de Puttense hoofdklasser. Ook Hirving Lozano mag daarin niet in actie komen. De Mexicaan moet nog een duel 'brommen' en zit zijn schorsing morgen uit. Het ligt voor de hand dat trainer Phillip Cocu een aantal wijzigingen in zijn elftal toepast. De afgelopen jaren wisselde hij voor bekerduels regelmatig van opstelling en de wedstrijd in Gelderland is mogelijk een gelegenheid om een of meer spelers te laten debuteren in het eerste elftal.

Besloten training

PSV laat niets aan het toeval over en traint morgen, de dag voor de wedstrijd in Putten, besloten. Daarnaast zitten de poorten van de club ook op vrijdag en zaterdag op slot, zodat er deze week alleen vandaag in bijzijn van pers en fans getraind wordt.

Na de winst op Feyenoord sprak directeur voetbalzaken Marcel Brands van PSV gisteren over de staat van het elftal. Hij blijft op zoek naar een linksback, die in de winterstop aan het elftal kan worden toegevoegd. Momenteel heeft Joshua Brenet bij PSV die plek weer ingenomen in plaats van jeugdspeler Kenneth Paal.

Erik Palmer-Brown

PSV heeft ook interesse in het huren van de Amerikaan Erik Palmer-Brown, een 20-jarige centrale verdediger. Hij vertrekt deze winterstop zeer waarschijnlijk naar Manchester City en kan dan in aanmerking komen voor verhuur. PSV volgt hem al langer.

Volledig scherm
PSV-aanvaller Luuk de Jong is er niet best aan toe. © Joep Leenen
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV