Volledig scherm
PREMIUM
Luuk de Jong in actie op het trainingskamp in Qatar. © VI Images

Luuk de Jong wordt weer volop gezocht: ‘Als we op het einde maar die schaal in handen hebben’

VideoAls aanvoerder, doelpuntenmaker en aanspeelpunt lijkt Luuk de Jong opnieuw onmisbaar bij PSV. ,,Ik heb geen concurrentie nodig om druk te voelen.”

Luuk de Jong ging in december gewoon weer als topscorer van de eredivisie de winterstop in. ,,Het is nog niet voorbij hè. We willen doorgaan”, zegt de 28-jarige aanvoerder van PSV nog geen seconde nadat de verslaggever in Doha zijn koppositie in het doelpuntenklassement van de eredivisie ter sprake brengt. ,,Ik heb altijd gezegd dat het mij niet uitmaakt of ik het word. Als we aan het eind van het seizoen maar met die schaal in de handen staan. Dat is waar het allemaal om gaat.”

  1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
    PREMIUM

    PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

    Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’

PSV