Luuk de Jong viert zijn honderdste treffer in de eredivisie.
Volledig scherm
Luuk de Jong viert zijn honderdste treffer in de eredivisie. © ANP Pro Shots

Luuk de Jong zit bij de club van 100: 'Trots, maar vooral leuk voor later'

Honderd eredivisiegoals: Luuk de Jong bereikte zondagmiddag deze mijlpaal en is daarbij in de historie voorafgegaan door 61 andere spelers. Koploper op de ranglijst aller tijden is 'mister PSV' Willy van der Kuijlen, met 311 goals. 

Hij was er vooraf niet mee bezig, gaf hij na het duel met Heracles aan. ,,Nee, ik wilde gewoon dat we hier drie punten zouden pakken. Dit soort statistieken is op het veld niet belangrijk, maar natuurlijk ben ik er wel trots op. Ja, het is leuk voor later, maar we zijn nu met het binnenhalen van punten bezig. We willen kampioen worden en hebben ze hard nodig."

De Jong vervulde een cruciale rol bij PSV nadat hij eerder dit seizoen niet mocht vertrekken uit Eindhoven. Club América bood meer dan zes miljoen euro op hem, maar PSV vindt De Jong een cruciale schakel in de kampioensrace. Dat bleek zondag vooralsnog een goede inschatting. Met een assist en een treffer was De Jong van grote waarde voor PSV. ,,Als ik op het veld sta denk ik niet aan transfers of wat ook. Voetballen is het mooiste wat er is en in een wedstrijd vergeet ik dat. Ik ben ontzettend blij dat ik het team heb kunnen helpen vandaag."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV