Volledig scherm
Luuk Koopmans, met ploeggenoten Davy Pröpper, Ramon Lundqvist en Pablo Rosario aandachtig luisterend naar fysiek coach Luc van Agt bij PSV. © Thomas Bakker

Luuk Koopmans zet zijn tanden in
een rol als tweede goalie bij PSV

 VERBIER - Tussen al het transfergeweld bij PSV houdt keeper Luuk Koopmans het hoofd koel. De goalie hoorde maandag na de avondtraining van PSV in Zwitserland dat de club erin is geslaagd om Derrick Luckassen definitief (voor vijf jaar, red.) vast te leggen en over te nemen van AZ. 

Ook aan het keepersfront bleef het de afgelopen weken niet rustig in Eindhoven. Na het vertrek van Hidde Jurjus (verhuurd) en Remko Pasveer (verkocht) is Koopmans tweede keeper van PSV. "Dat is een rol die ik voor dit seizoen wel zie zitten", zei de Ossenaar gisteravond op het trainingsveld van PSV terwijl het letterlijk donderde en bliksemde. 

Flitsen

Trainer Phillip Cocu brak in de Zwitserse bergen de training eerder af, na een paar wolkbreuken en een paar felle flitsen in de lucht. Koopmans keek ondertussen vooruit. "Eind vorig seizoen is mijn positie binnen het team al met mij besproken en toen is aangegeven dat er een kans is dat ik tweede keeper word. Mijn uiteindelijke doel is om eerste man te worden en ik ben nu voorlopig een plek opgeschoven. Eerst maar eens afwachten of het ook allemaal zo blijft. Ik wil de keeperstrainer en coach de komende weken overtuigen." 

Volledig scherm
Luuk Koopmans in 2015 na zijn komst bij PSV. © Joep Leenen/Pro Shots

Koopmans weet dat dingen in het voetbal soms snel kunnen veranderen. Vorig jaar moest hij net voor het trainingskamp in Zwitserland geopereerd worden aan zijn schouder. Hij keerde de afgelopen maanden sterk terug. "Over de wedstrijden bij Jong PSV was ik tevreden. Hoeveel ik daar komend seizoen ga spelen, is nog onduidelijk. Het worden belangrijke weken voor mij en de ploeg, omdat we er al snel moeten staan in de Europa League-voorronde. Zelf heb ik er veel aan gehad dat ik vorig jaar al regelmatig als derde keeper mee ben geweest naar wedstrijden. Je krijgt dan toch veel dingen mee uit de groep en rondom die duels, die je anders misschien zou missen. Natuurlijk is het anders om op de tribune te zitten dan op de bank of gewoon op het veld staan, maar het was een leerzame periode." 

Derde man

PSV zou er nog voor kunnen kiezen om een ervaren goalie als derde man op te pikken, maar de in de eerste divisie al zeer ervaren Koopmans spreekt zijn ambitie nadrukkelijk uit. Dat deed een aantal andere jongeren van PSV deze week ook. Cocu werkt komende week in Verbier met liefst 27 spelers, waarvan uiteraard maar veertig procent in de basis kan belanden. Koopmans' generatiegenoot Luckassen sluit vandaag aan. Hij wordt door PSV gezien als centrale verdediger en moet op die plek dus concurreren met Nicolas Isimat-Mirin, Daniel Schwaab en Jordy de Wijs. 

PSV