‘Malen had Jong PSV echt nodig’

Dat Donyell Malen de onbetwiste man of the match was in de wedstrijd tegen Vitesse, staat buiten kijf. Maar liefst vijf keer wist de 20-jarige PSV’er te scoren. Een bijzondere prestatie volgens clubwatcher Rik Elfrink.

De laatste keer dat iemand vijf doelpunten maakte voor PSV, is ruim 55 jaar geleden. ,,Het was een heel bijzondere prestatie", aldus Elfrink. ,,Het was nog even een klein discussietje of Malen een van de penalty's aan Mitroglou had moeten gunnen, maar ik snap wel waarom hij dat niet deed. Hij had een unieke mogelijkheid om vijf goals neer te zetten.”

Volgens Elfrink zat deze opmars van Malen er al een tijdje aan te komen. ,,Aan het begin van het seizoen zei ik al dat Malen wel eens dé sensatie van PSV kon worden", zegt de clubwatcher. ,,Hij had het in het begin van 2017 vrij lastig bij Jong PSV, maar hij had het wel nodig. Toen hij in november tegen Telstar twee goals maakte echter, is zijn carrière volledig gelanceerd.”

Volledig scherm
Donyell Malen of PSV during PSV - Vitesse NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency
  1. PSV was de balans tussen kampioensdruk en relativeringsvermogen kwijt
    PREMIUM

    PSV was de balans tussen kampioens­druk en relative­rings­ver­mo­gen kwijt

    PSV is sinds 1975 twintig keer kampioen van Nederland geworden. Het succes van de club is altijd gebaseerd geweest op een aantal belangrijke fundamenten. Topspelers, toptrainers en niet te vergeten kundige bestuurders konden in Eindhoven doorgaans werken onder uitstekende omstandigheden. Ze kweekten en voelden sinds de jaren zeventig kampioensdruk in een klimaat met rust en relativeringsvermogen, waarin vaak net wat meer kon dan elders.

PSV