‘Malen had Jong PSV echt nodig’

Dat Donyell Malen de onbetwiste man of the match was in de wedstrijd tegen Vitesse, staat buiten kijf. Maar liefst vijf keer wist de 20-jarige PSV’er te scoren. Een bijzondere prestatie volgens clubwatcher Rik Elfrink.

De laatste keer dat iemand vijf doelpunten maakte voor PSV, is ruim 55 jaar geleden. ,,Het was een heel bijzondere prestatie", aldus Elfrink. ,,Het was nog even een klein discussietje of Malen een van de penalty's aan Mitroglou had moeten gunnen, maar ik snap wel waarom hij dat niet deed. Hij had een unieke mogelijkheid om vijf goals neer te zetten.”

Volgens Elfrink zat deze opmars van Malen er al een tijdje aan te komen. ,,Aan het begin van het seizoen zei ik al dat Malen wel eens dé sensatie van PSV kon worden", zegt de clubwatcher. ,,Hij had het in het begin van 2017 vrij lastig bij Jong PSV, maar hij had het wel nodig. Toen hij in november tegen Telstar twee goals maakte echter, is zijn carrière volledig gelanceerd.”

Volledig scherm
Donyell Malen of PSV during PSV - Vitesse NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency
  1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9347 stemmen