Malen is na winst op VVV met gedachten bij Ihattaren: ‘We zijn er voor Mo’

VideoDonyell Malen schoot tegen VVV opnieuw met scherp, maar was na afloop van de 4-1 overwinning met zijn gedachten vooral ook bij ploeggenoot Mohamed Ihattaren. ,,Daar zijn we heel erg mee bezig geweest. Hij verliest zijn vader, dat is een heel zwaar moment voor hem. We zijn er voor Mo.”

Malen stuurde Ihattaren nog een berichtje na de wedstrijd en droeg de overwinning op VVV ook op aan zijn jonge ploeggenoot. ,,Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe hij zich moet voelen. We denken met z'n allen zeker aan hem, voor de wedstrijd hebben we tegen elkaar gezegd dat we het vandaag voor hem zouden doen.”

Het duurde even voordat PSV op gang kwam tegen VVV, maar uiteindelijk wisten de Eindhovenaren relatief eenvoudig met 4-1 te winnen. ,,De eerste helft kwamen we er niet goed doorheen, maar dan maak je ze wel een soort van stuk. Na rust slaan we goed toe”, analyseerde Malen, die zelf twee keer met scherp schoot. Hij staat nu alweer op 10 eredivisietreffers in negen duels. Waar het eindigt? ,,Ik wil zoveel mogelijk blijven scoren”, zegt hij. 

Boudewijn Zenden

Het is ook opvallend hoe koelbloedig de PSV-spits voor het doel is geworden. Vorig seizoen wilde hij nog weleens missen, nu is het nagenoeg iedere keer raak als hij alleen voor de doelman staat. Het geheim? ,,Het is ervaring. Vorig seizoen was mijn eerste seizoen, dan wil je je graag bewijzen. Op een gegeven moment kom je vaker in dat soort situaties en nu klopt het gewoon. Ik heb er met Boudewijn Zenden ook veel op getraind, dat buit zich uit.”

Volledig scherm
Donyell Malen (r) en zijn teamgenoten droegen de zege op VVV op aan Mohamed Ihattaren. © BSR Agency
  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8742 stemmen