Malen kan het ook als basisspeler: ‘Ja, dat is wel lekker’

Donyell Malen stond zondag in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) voor de derde keer in de basis bij PSV en hij maakte ook nog eens een belangrijke treffer. ,,Dat is wel lekker ja. Je wilt toch gewoon 90 minuten spelen.”

En in die 90 minuten was PSV heer en meester, maar vergaten de Eindhovenaren de score sneller uit te bouwen. ,,ADO zakte best wel diep terug, daar moesten we doorheen zien te spelen.”

Dat lukte niet altijd en vlak voor tijd maakte Tomas Necid nog de aansluitingstreffer voor ADO, waardoor het heel even spannend werd. ,,We moesten blijven oppassen en ze niet laten counteren. Dat hebben we aardig gedaan, maar wel jammer dat ze dan nog scoren. Dan wordt het wel even wat anders, maar gelukkig hebben we het vast kunnen houden.”

PSV staat na de zege weer op gelijke hoogte met Ajax, maar de Amsterdammers blijven een veel beter doelsaldo houden. ,,Ik heb een stukje van Ajax gezien gisteren. Balen als de winnende voor Ajax valt? Mwa, we hebben er niet zo veel invloed op. We willen zelf gewoon winnen en zoveel mogelijk scoren. Wij hebben er nog steeds vertrouwen in.”

Volledig scherm
© BSR Agency

PSV