Volledig scherm
Donyell Malen schoof woensdagavond aan bij de persconferentie in aanloop naar Apollon Limassol - PSV. © BSR Agency

Malen over strijdplan PSV op Cyprus: ‘Zakelijk uitspelen’

Natuurlijk had Donyell Malen (20) liever in de Champions League gespeeld, maar de aanvaller van PSV wil nu graag hoge ogen gooien in de Europa League. ,,Dat is ook iets moois, om daar een goed resultaat te halen. Het is toch Europees voetbal. Wij hebben ook een ploeg die op dat niveau goede resultaten kan boeken.” PSV verdedigt donderdag tegen Apollon Limassol een 3-0 voorsprong. 

Malen deed in alle vijf de Europese kwalificatieduels van PSV mee als basisspeler. In de kwalificatiecampagne voor de Champions League was hij tegen FC Basel goed voor één doelpunt en twee assists. In de kwalificatierondes (tegen FK Haugesund en de heenwedstrijd tegen Apollon Limassol) van de Europa League gaf de aanvaller één beslissende pass. 

Een belangrijke ook; Malen zette Mohamed Ihattaren alleen voor het doel tegen de Cyprioten en zag hem de 1-0 maken. Het werd uiteindelijk 3-0. Toch waakt Malen voor onderschatting. ,,Zij zullen er vol op klappen. Daar moeten wij scherp op zijn. Wij moeten zorgen dat we het zakelijk uitspelen”, benadrukte hij. Als PSV dat doet, is de ploeg zeker van de groepsfase van de Europa League. 

Extra rust

PSV kreeg afgelopen weekeinde extra rust van de KNVB, net als Ajax, AZ en Feyenoord. De duels van de ploegen die zich nog proberen te kwalificeren voor Europees voetbal werden opgeschoven. Wat Malen daar van vindt?,, Ik was niet per se aan rust toe, maar het is wel prettig dat er rekening mee wordt gehouden met Europees voetbal. Het kan voor ons ook handig zijn. Ik heb afgelopen weekend een beetje voetbal gekeken en mijn rust genomen.“

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8080 stemmen