Volledig scherm
PREMIUM
Donyell Malen viert feest na zijn goal tegen BATE Borisov. © AP

Malen zit vol ambitie: 'Ik ben beter en sterker geworden'

Donyell Malen speelde zich bij PSV vanaf eind vorig jaar al in de kijker. Hij liet de ene na de andere goal in de eerste divisie optekenen, maar het grote publiek maakte in augustus pas echt kennis met hem. Dankzij zijn treffer in Borisov kon PSV met een prima uitgangspositie starten aan het thuisduel in de play-offs voor de Champions League.

,,Voor mij is er daarna niet zoveel veranderd”, zegt de 19-jarige aanvaller aan de vooravond van weer een belangrijk duel, nu met Jong Oranje op de Doetinchemse Vijverberg tegen Jong Schotland. ,,Een belangrijke goal in de eerste divisie maken of op de training voelt voor jezelf ook goed, omdat je je ploeg ermee helpt. Het is wel anders, maar ook daar haal je plezier uit. Nu maakte ik naast het team er heel veel andere mensen blij mee en dat is alleen maar mooi.”

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

PSV