Volledig scherm
Maximiliano Romero in actie in Argentinië. © Youtube

'Management van PSV-target Romero shopt tot het uiterste'

PSV was de afgelopen weken voorzichtig in de communicatie rondom de geplande transfer van Maximiliano Romero. Normaliter meldt de club bij principe-akkoorden of vergaande gesprekken soms al iets, maar in dit geval leek PSV voorzichtiger dan anders. Het lijkt erop dat dat terecht is geweest. 

Geldbuidel

Of de transfer nu is afgeketst? Zover lijkt het zeker nog niet, maar als Borussia Dortmund echt dieper in de buidel wil tasten voor Romero dan PSV, kan het alsnog een lastig verhaal worden voor de Eindhovenaren. Ze zullen bij een eventuele stap van het management van Romero naar Dortmund moeten bewijzen dat ze de pre-contractuele fase voorbij waren en mochten vertrouwen op een deal. Dat is doorgaans niet eenvoudig. Technisch directeur Marcel Brands van PSV staat ook bepaald niet bekend als een type dat na een vermeende deal op hoofdlijnen nog eens met de geldbuidel rammelt. 

Zarate

Kenners van de Argentijnse markt denken dat het management van Romero tot het uiterste shopt om zoveel mogelijk geld uit een transfer vanuit Vélez Sarsfield naar Europa te halen. Zolang niet alle partijen aan tafel zitten (kopende club, verkopende club en management), kan er geen definitieve deal worden gesloten en dat kan desgewenst geraffineerd worden uitgespeeld. Het talent valt volgens insiders onder de vlag van een bedrijf waarin  de Argentijnse Zarate-broers coöpereren, die allen een voetbalachtergrond hebben. Voor hen voerde 2-voudig international Rolando 'Roly' Zarate (39) afgelopen week in Argentijnse media het woord over de geplande transfer naar PSV. Het is overigens niet uitgesloten dat Zarate gewoon een mandaat heeft om namens Vélez te handelen. 

Martinez

Een ander groot Argentijns talent, Lautaro Martinez (20), is eveneens in de stal van de Zarate-broers opgenomen. Aan hem trekken ook veel Europese clubs, waaronder Atlético Madrid, al een tijd. Rolando Zarate wordt in meerdere media opgevoerd en stelt dan dat er al een deal ligt met Atléti, maar de Spanjaarden ontkennen dit net zo hard. 

Twee oren

Terug naar Romero. Zijn management wekte eerder deze maand ook in Stuttgart de indruk dat VfB ver was in de onderhandelingen, maar in werkelijkheid bleef een echte deal uit. Ook richting het Eindhovens Dagblad deed Rolando Zarate meerdere malen voorkomen dat al sprake was van een deal, maar PSV hield vol dat dit niet volledig het geval was. De leiding van VfB had vorige week geen zin in verdere gesprekken en trok de stekker uit de onderhandelingen met het talent, nadat de directie zich al bijna zeker leek te kunnen wanen van zijn komst. De Duitsers wilden ongeveer 8 miljoen euro plus bonussen betalen voor de aanvaller. Romero had zijn vertrek naar Stuttgart in Argentijnse media al aangekondigd en alles leek in kannen en kruiken. 

Inlijven

Plots klapte deze deal en daarna leek PSV met een geschatte prijs van zo'n 10 miljoen euro op rozen te zitten voor het inlijven van Romero. De leiding van VfB haakte af en feliciteerde PSV vorige week zondag met zijn komst. Hij zou een speler zijn die over twee jaar vrijwel zeker 30 miljoen euro of meer waard zou kunnen zijn. Een zeer uitzonderlijke uitspraak van VfB-sportdirecteur Michael Reschke, maar PSV hield zich op de vlakte. Afgelopen week was de 18-jarige aanvaller aanwezig in het Philips Stadion en leek een contract in de maak. Volgens Zarate was alles ondertekend. Een van de Zarate-broers liet aan het ED weten dat een deal in orde zou komen, maar in werkelijkheid bleef een definitief akkoord nog steeds uit. Er stond geen handtekening onder de verkoopcontracten, zo sijpelde vanuit PSV door. PSV verwachtte wel dat alles in orde zou komen, maar moest een slag om de arm houden.

Piepelen

Maandagavond dook via het doorgaans goed ingevoerde Bild het bericht op dat het kapitaalkrachtige Borussia Dortmund ook in de race is voor Romero en dat is mogelijk slecht nieuws voor PSV. Zarate hield vol dat er een deal komt met PSV. Eerder op de dag beloofde de voorzitter van Vélez Sarsfield op een Argentijns radiostation dat een delegatie van Vélez deze week naar Eindhoven zou komen om de zaken af te wikkelen. Wat die beloftes en alle andere inspanningen uiteindelijk waard zijn, zal de komende dagen ongetwijfeld duidelijk worden. Een ding lijkt wel duidelijk en dat is dat PSV zich niet zal willen laten uitspelen in een geldspelletje. Mochten de Argentijnen meer geld willen met het verhaal dat Borussia meer wil bieden, dan zal PSV waarschijnlijk de poot stijf houden. En of Romero dan alsnog naar PSV komt, zal moeten worden afgewacht. Zarate stelt ondertussen dat het voor PSV allemaal doorgaat. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schaduwschutter Pereiro blijft hard trainen na teleurstelling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Schaduw­schut­ter Pereiro blijft hard trainen na teleurstel­ling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Gastón Pereiro was tot zaterdagavond de laatste PSV'er die in een officieel duel in reguliere tijd een penalty had gemist. Op 22 januari 2017 ging zijn strafschop er in de thuiswedstrijd tegen Excelsior niet in. Daarna werkte hij zich alsnog op tot de vaste strafschoppennemer van PSV, nadat eerst Siem de Jong een einde maakte aan een waar penaltycomplex van PSV en Marco van Ginkel zelfs uitgroeide tot een penaltyfenomeen.

PSV