Marcel Brands verlaat PSV voor Everton

VideoDirecteur voetbalzaken Marcel Brands verlaat PSV en stapt over naar Premier League-club Everton. De 56-jarige Brands was sinds 1 april 2010 werkzaam in Eindhoven en gaat dus na ruim acht jaar weg. Commissaris Frank Arnesen, hoofd scouting John de Jong en trainer Phillip Cocu nemen de taken van Brands voorlopig over.

Tijdens het dienstverband van Brands pakte PSV drie titels, won het eenmaal de KNVB-beker en ook nog drie keer de Johan Cruijff Schaal. Daarnaast overwinterde de club eenmaal in de Champions League (2015-2016).

Brands deed een aantal toptransfers, met bijvoorbeeld de aankoop van Kevin Strootman, Héctor Moreno, Hirving Lozano, Andrés Guardado, Georginio Wijnaldum en Dries Mertens. Daarnaast waren er aan de inkomende kant ook teleurstellingen, met Adam Maher en Mathias Zanka-Jörgensen als meest in het oog springende namen. De uitgaande transfer van Memphis Depay was voor PSV de meest lucratieve: de aanvaller vertrok voor 34 miljoen euro naar Manchester United.

Voormalig profvoetballer Brands werkte voor zijn komst naar PSV al acht jaar in een leidinggevende functie bij RKC Waalwijk en vervolgens vijf jaar bij AZ. Onlangs liet hij al doorschemeren een voortijdig afscheid bij PSV niet volledig te kunnen uitsluiten. Brands had nog een doorlopend contract tot 2020.

Volledig scherm
Marcel Brands. © Pro Shots
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Mark van Bommel over PSV-FC Emmen: ‘Het maakt niet uit tegen wie wij spelen’

    Het maakt trainer Mark van Bommel allemaal weinig uit wanneer, waar en tegen wie PSV speelt. Hij wil dat zijn ploeg elke keer hetzelfde kan opbrengen en daarbij als altijd gaat voor winst, bij voorkeur met goed voetbal. ,,Of het nou zondag, maandag of vrijdag is, om kwart over twaalf of kwart voor negen, of tegen UNA, FC Barclona of FC Emmen. Het maakt niet uit tegen wie wij spelen. Wij moeten hetzelfde brengen en onverstoorbaar blijven.”

PSV