Marcel Brands verlaat PSV voor Everton

VideoDirecteur voetbalzaken Marcel Brands verlaat PSV en stapt over naar Premier League-club Everton. De 56-jarige Brands was sinds 1 april 2010 werkzaam in Eindhoven en gaat dus na ruim acht jaar weg. Commissaris Frank Arnesen, hoofd scouting John de Jong en trainer Phillip Cocu nemen de taken van Brands voorlopig over.

Tijdens het dienstverband van Brands pakte PSV drie titels, won het eenmaal de KNVB-beker en ook nog drie keer de Johan Cruijff Schaal. Daarnaast overwinterde de club eenmaal in de Champions League (2015-2016).

Brands deed een aantal toptransfers, met bijvoorbeeld de aankoop van Kevin Strootman, Héctor Moreno, Hirving Lozano, Andrés Guardado, Georginio Wijnaldum en Dries Mertens. Daarnaast waren er aan de inkomende kant ook teleurstellingen, met Adam Maher en Mathias Zanka-Jörgensen als meest in het oog springende namen. De uitgaande transfer van Memphis Depay was voor PSV de meest lucratieve: de aanvaller vertrok voor 34 miljoen euro naar Manchester United.

Voormalig profvoetballer Brands werkte voor zijn komst naar PSV al acht jaar in een leidinggevende functie bij RKC Waalwijk en vervolgens vijf jaar bij AZ. Onlangs liet hij al doorschemeren een voortijdig afscheid bij PSV niet volledig te kunnen uitsluiten. Brands had nog een doorlopend contract tot 2020.

Volledig scherm
Marcel Brands. © Pro Shots
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV versnelt en vereenvoudigt procedure voor supporters die over de schreef gaan

    PSV versnelt en vereenvou­digt procedure voor supporters die over de schreef gaan

    Supporters van PSV die bij een wedstrijd van de club bij een incident betrokken zijn, weten in de toekomst sneller welke maatregel hen te wachten staat. Dat vloeit voort uit een nieuwe procedure van de zogeheten Gedragscommissie van PSV. Een en ander is gebeurd op advies van PSV Klankbord. Dat is een orgaan dat in contact staat met de clubleiding en waarbinnen supporters hun mening kunnen geven over tal van (stadion)zaken.

PSV