Volledig scherm
Marcel Ritzmaier degradeerde afgelopen seizoen met Go Ahead Eagles. © Lars Smook

Marcel Ritzmaier opnieuw
richting de uitgang bij PSV

EINDHOVEN - Marcel Ritzmaier traint momenteel bij Jong PSV. Berichten vanuit Polen dat hij alsnog akkoord zou zijn met het Poolse Arka Gdynia kloppen volgens zijn kamp niet. De Oostenrijker denkt momenteel na over zijn toekomst, terwijl hij bij PSV nog een contract voor een jaar heeft. 

Hoe anders zag het er drie jaar geleden voor Ritzmaier uit. Hij keerde terug van een periode bij SC Cambuur, waar de linkspoot een heel behoorlijk jaar achter de rug had. De stilist ging voor zijn kansen bij PSV en wilde op het middenveld spelen, maar kwam bedrogen uit. De club kon hem eigenlijk alleen als plaatsververvanger-linksback gebruiken. 

Twee jaar daarvoor had Ritzmaier in Griekenland al laten weten daar weinig voor te voelen. Hij had weinig trek in een plek als linksback, hoewel bondscoach Dick Advocaat hem daar wel zag spelen. Tegen PAOK Salonki klaagde Ritzmaier over zijn rol, die hij niet zag zaten. Als net 19-jarige kwam dat wat vreemd over, omdat Ritzmaier misschien wel dolblij mocht zijn dat hij in ieder geval kansen bij PSV kreeg. 

De jaren daarna is het allemaal anders gelopen dan hij en de club hadden verwacht. Na een paar te geforceerde pogingen om zich als huurling te bewijzen in de duels met PSV, was de liefde aan de kant van PSV ook wel een beetje over. Ritzmaier wordt richting de uitgang gestuurd en moet afwachten welke club hem wil overnemen. Complicerende factor voor een nationale transfer is dat hij enkele tonnen verdient en dat afgezien van de topclubs in Nederland geen enkel team zo'n bedrag wil betalen. PSV heeft hem dat salaris overigens zelf gegeven en uiteraard staat Ritzmaier dus in zijn recht om het te incasseren. 

PSV