Volledig scherm
PREMIUM
Marco van Ginkel © BSR/Soccrates

Marco van Ginkel kan PSV deze zomer niet helpen

Een jaar en twee dagen geleden speelde Marco van Ginkel zijn laatste wedstrijd als professional. Naar nu blijkt, kan hij deze zomer opnieuw niet naar PSV komen.

,,Eens per jaar wordt PSV kampioen en eens per jaar komt Marco van Ginkel terug.” Zomaar een zin die vorig jaar weleens te horen was rondom het kampioenschap van PSV, waar de middenvelder een flink aandeel in had. Het is nauwelijks voorstelbaar dat het vandaag alweer meer dan een jaar geleden is dat de 26-jarige aanvoerder van het kampioensteam van 2018 zijn laatste wedstrijdminuten maakte.

Een zware knieblessure maakt voetballen al geruime tijd onmogelijk en dat blijft nog wel even zo. Op 8 mei 2016 vierde Van Ginkel misschien wel zijn mooiste triomf met PSV, door in Zwolle zijn eerste landstitel met de club te grijpen. Bijna twee jaar daarna, op 6 mei 2018, speelde hij in het Philips Stadion tegen FC Groningen voorlopig zijn laatste wedstrijd, op een moment dat PSV met hem in de gelederen al kampioen was.

  1. Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Wat was tijdens het gewonnen duel met Sporting Portugal (3-2) het mooiste moment, donderdagavond voor PSV-trainer Mark van Bommel? ,,De drie punten en wat er in de 43ste minuut gebeurde”, gaf hij aan tijdens zijn persconferentie na afloop. De supporters van PSV klapten uit respect voor de deze week overleden Fernando Ricksen. Van Bommel was daardoor geraakt. ,,Het publiek is trouw en ziet zulke momenten ook gebeuren in het voetbal. Ze tonen hun medeleven.”

PSV