Mark van Bommel: ‘Fernando was een gouden gozer, die altijd voor je klaar stond’

VideoVoordat Mark van Bommel begon aan de persconferentie voorafgaand aan PSV-Sporting Portugal, stond hij stil bij het overlijden van oud-international Fernando Ricksen. 

De trainer van PSV betuigde op de eerste plaats zijn medeleven aan de familie en vrienden van zijn 43-jarige voormalige collega, die aan de gevolgen van de ziekte ALS is overleden en die ziekte een gezicht gaf. 

,,We zijn samen begonnen bij Fortuna Sittard en hebben heel veel meegemaakt. Hij was een echte strijder, op zijn manier. Een gouden gozer die altijd voor je klaar stond”, zei Van Bommel onder meer. ,,En zo wil ik hem ook herinneren. Ik wil iedereen die hem in al die jaren heeft gesteund heel veel sterkte toewensen.”

Mark van Bommel en Kevin Hofland nemen Fernando Ricksen op de schouders in 2014, bij een duel waarin al stil werd gestaan bij zijn ziekte. Ricksen hield de strijd tegen ALS nog jarenlang vol.
Volledig scherm
Mark van Bommel en Kevin Hofland nemen Fernando Ricksen op de schouders in 2014, bij een duel waarin al stil werd gestaan bij zijn ziekte. Ricksen hield de strijd tegen ALS nog jarenlang vol. © ANP
  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV