Matchday met PSV-watcher Rik Elfrink: ‘Voetbal is meer dan een spelletje’

VideoSinds begin 2011 is Rik Elfrink (45) clubwatcher van PSV bij het Eindhovens Dagblad. Rondom het competitieduel tegen Fortuna Sittard (5-0) liep het ED een dagje met hem mee. ,,Het grootste misverstand is dat het maar een spelletje is. Voetbal is meer dan een spelletje.”

In de bijna negen jaar dat Elfrink actief is als PSV-clubwatcher, bezocht hij bijna 300 competitieduels van de Eindhovenaren. Tel daar de duels van Jong PSV bij op en de verslaggever tikt bijna de grens van 600 wedstrijden in het betaald voetbal aan. 

,,Soms zit je er een keer naast, soms heb je een mooie primeur. Het gaat erom dat je constant bent, dat je de lezer goed wilt informeren”, stelt Elfrink. ,,Ik vind het belangrijker dat je over een lange periode constant en betrouwbaar bent. Je moet geen rare dingen doen, onnodig cynisch worden. Het mag allemaal best een beetje schuren af en toe, maar wel gewoon normaal blijven in alle opzichten.”

PSV-clubwatcher Rik Elfrink is te volgen via Twitter (@RikElfrink), Instagram (@RikElfrink) en Facebook (Rik Elfrink - PSV verslaggever ED).

Volledig scherm
Rik Elfrink. © ED
  1. PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

    PSV biedt ruim 7 miljoen euro op Van Aanholt, linksback wil graag naar Eindhoven

    PSV schakelt na de bijna afgeronde transfer van Steven Bergwijn snel door en heeft een bod van ruim 7 miljoen euro gedaan op Patrick van Aanholt (29). De linksback is topkandidaat om de Eindhovense club per direct te versterken, al houdt PSV ook de lijn naar Ricardo Rodríguez nog altijd open. Van Aanholt wil heel graag terug naar PSV en hoopt dat zijn huidige club Crystal Palace en de Eindhovenaren tot een vergelijk komen.

PSV