Volledig scherm
Mauro Junior, een nieuwe Braziliaanse speler bij PSV. © Rik Elfrink

Mauro Junior (18): PSV voelt al vertrouwd

EINDHOVEN - Bij de vaste volgers van Jong PSV wordt hij al getipt als een van de spelers die heel snel de stap naar PSV 1 zal maken. Zelf is de net 18 jaar geworden Mauro Junior (18) nog wat voorzichtiger, al staat hij te trappelen om zijn debuut te gaan maken. "Ik geniet van elke wedstrijd en wacht rustig op mijn kansen", zei de aanvaller na een met 4-0 gewonnen oefenduel met Valenciennes onder 21. 

Namens Jong PSV zette hij de eerste treffer op het bord en dat was wederom een heel fraaie. Mauro knalde de ploeg van Dennis Haar van afstand met een prachtig schot op voorsprong. De bal ging met een boog over de Franse keeper, die het nakijken had. Eerder in de voorbereidingsperiode scoorde hij ook al op schitterende wijze. "Ik schiet graag tijdens wedstrijden en wil daarmee verrassen en variëren. Ik houd ervan om vanaf de rechterkant naar binnen te komen. Vroeger speelde ik als aanvallende middenvelder op tien, maar deze positie bevalt me ook heel goed."

Mauro wilde vier jaar geleden al naar PSV en zag zijn droom deze zomer na een reeks van stages dan eindelijk in vervulling gaan. "Ja, ik heb er lang op moeten wachten en ik kan nu al zeggen dat het de juiste keuze is geweest. Ik ben hier vanaf vier jaar geleden al zo vaak geweest inderdaad. PSV heeft lang geleden een gastfamilie voor me gevonden, waar ik eerder een ruime periode mocht verblijven. Het voelt dus al vertrouwd om hier te zijn en ik ken een deel van mijn ploeggenoten al wat langer. Ik mag nu werken met grote voetballers en voel het vertrouwen van onze coach Dennis Haar. Wie kan in Brazilië vertellen dat hij mag werken met Ruud van Nistelrooij en Mark van Bommel? Ik nu dus en dat voelt geweldig. Ja, ik zou maar wat graag in de voetsporen van mijn Braziliaanse voorgangers bij PSV willen treden, maar moet me nu eerst bij Jong PSV bewijzen. Ik denk dat we klaar zijn voor de competitie en vertrouwen mogen halen uit onze resultaten tot nu toe."

Mauro start met Jong PSV volgende week maandag (21 augustus) in de eerste divisie. De ploeg begint dan met een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. 

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1694 stemmen