Volledig scherm
Armando Obispo komt komend seizoen uit voor Vitesse. Hij wordt voor een jaar gehuurd van PSV. © BSR/SOCCRATES

Medische keuring geslaagd: Vitesse huurt Obispo van PSV

ARNHEM - Vitesse heeft Armando Obispo binnen. De Brabander is met succes door de medische keuring van de Arnhemse club gekomen. Hij wordt nu voor een jaar gehuurd van PSV.

Met Obispo (20) haalt Vitesse een linksbenige verdediger binnen. De leiding van de club is daarmee zeer tevreden. Linkspoten zijn schaars goed.

Voor Obispo, in Eindhoven onder contract tot juli 2021, wordt het zaak in Gelderland door te groeien. Voor de centrumverdediger was veel belangstelling. Hij speelde afgelopen seizoen niet veel bij PSV door de regels in de eerste divisie. Obispo was een van de Nederlandse talenten die in de verdrukking kwam, omdat hij nodig was als reserve bij de A-selectie van de Eindhovense club en vervolgens niet mocht spelen bij Jong PSV.

Obispo is de eerste nieuweling bij Vitesse voor het nieuwe seizoen. Hij is zondag bij de eerste training van dit voetbaljaar op Papendal (aanvang 12.00 uur) ook al van de partij.

De Brabander is een product van de opleiding van PSV. Hij heeft ook in de jeugdselecties van Oranje gespeeld. Obispo volgt in Arnhem het spoor van Danilho Doekhi, die vorig jaar bij Jong Ajax werd weggeplukt en doorbrak in de eredivisie.

Obispo noteert tot dusver twee wedstrijden in de eredivisie. Hij staat daarbij op 36 wedstrijden in de eerste divisie.

  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen