Volledig scherm
TImo Baumgartl juicht als hij in de heenwedstrijd tegen Sporting heeft gescoord. Achter hem Pablo Rosario. © EPA

Meer dan 2.300 PSV-supporters reizen mee naar Lissabon voor cruciaal duel met Sporting

PSV staat donderdag voor een wedstrijd die al cruciaal kan zijn voor Europese overwintering en wordt in Lissabon volop gesteund door de eigen supportersschare. In totaal nemen ruim 2.300 Eindhovense fans de gelegenheid te baat om de ploeg in Portugal aan te moedigen. Daarmee is het uitvak in het stadion van Sporting Portugal bijna uitverkocht. 

In Estádio José Alvalade is het misschien al erop of eronder voor PSV, dat bij verlies uitgeschakeld kan zijn in de Europa League. Dat is alleen zo als LASK Linz wint in Noorwegen, bij het nog puntloze Rosenborg. Winnen de Noren en verliest PSV, dan nog moeten de Eindhovenaren vrezen voor verlenging van het Europese avontuur. In dat geval speelt Sporting in het laatste duel (uit bij LASK Linz) nergens meer om. De Oostenrijkers hebben een beter onderling resultaat met PSV en dat zou PSV dan de das om kunnen doen. 

Bij een gelijkspel in Lissabon kan PSV in de situatie komen dat Linz en Sporting in hun laatste duel baat hebben bij een ‘salonremise’. Linz moet dan wel winnen bij Rosenborg. Winst van PSV in Portugal betekent normaal gesproken kwalificatie voor de volgende ronde. 

PSV