Volledig scherm
Mayer Méndez in actie op het trainingsveld bij PSV. © ED

Méndez maakt debuut bij Jong PSV, dat met Gloster nog meer versterking kan krijgen

Jong PSV verloor zaterdagmiddag het eerste oefenduel van het seizoen op sportcomplex De Herdgang. In een op last van lokale autoriteiten besloten treffen met Borussia Dortmund trokken de Eindhovense beloften aan het kortste eind: 0-2. De Duitsers waren op de beslissende momenten bij de les. 

Bij Jong PSV maakte Mayer Méndez zijn debuut, als stagespeler. De 18-jarige middenvelder is een zoon van Ecuadoriaan Edison Méndez, die tussen 2006 en 2009 bij PSV speelde. De eerste geluiden over Méndez zijn positief van toon. Hij lijkt meer kans te maken op een langer verblijf dan de andere stagiair die deze week bij Jong PSV aansloot: Roberto ‘Laurel’ Martinez. De van FC Barcelona afkomstige middenvelder zag zijn contract in Spanje aflopen en kreeg van PSV de kans om zich aan de jeugdkant op De Herdgang te bewijzen. Jong PSV ging met hem in de selectie op trainingskamp en vorige week scoorde de Spaanse middenvelder in een oefenduel met de beloften van KV Kortrijk, dat in 5-0 voor Jong PSV eindigde. 

Trainingskamp

In het duel met Dortmund deden bij Jong PSV onder anderen Jordan Teze, Zakaria Aboukhlal, Mohamed Ihattaren, Matthias Verreth, Joël Piroe, Steven Theunissen en Maxime Soulas mee. Zij gingen eerder deze maand allemaal met het eerste elftal op trainingskamp, in Verbier. Voor Jong PSV staat op vrijdag 26 juli het volgende oefenduel op het programma, met de beloften van het Franse Lille. 

Niet alleen Méndez zou de ploeg van Peter Uneken nog kunnen versterken. PSV jaagt ook op de Amerikaanse linksback Chris Gloster (18) van Hannover 96 en heeft volgens de Latijns-Amerikaanse tv zender ESPN inmiddels een tweede bod in Duitsland neergelegd. Gloster is een Amerikaans jeugdinternational die door PSV al een aantal jaren wordt gevolgd. 

  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen