Volledig scherm
Hirving Lozano tijdens PSV - ADO. © BSR Agency

Met de aanstaande verkoop van Lozano nadert PSV een recordtransfer

De voorgenomen overgang van Hirving Lozano naar SSC Napoli wordt voor PSV een recordtransfer, als alles doorgaat. De Eindhovenaren halen minstens 42 miljoen euro op voor de Mexicaan, geven bronnen rond de speler aan. 

Daarvan moet naar schatting zo’n 8 à 9 miljoen euro naar Pachuca CF. Tot nu toe is Memphis Depay degene die PSV het meeste geld ooit opleverde. In 2015 verkocht PSV hem voor 34 miljoen euro aan Manchester United.

Lozano (foto) trainde gisteren nog gewoon in Eindhoven, waar PSV in afwachting is van de uitwerking van de mondelinge afspraken met Napoli. Zodra de Italianen betalen, krijgt Lozano een vrijgeleide van PSV om in Napels een medische keuring te ondergaan.

Persoonlijk akkoord

De afgelopen dagen heeft zaakwaarnemer Mino Raiola in Italië de persoonlijke kwesties afgehandeld. Lozano is zelf zo goed als rond met Napoli. In theorie is het nog denkbaar dat Lozano morgen deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van PSV voor het duel met FK Haugesund, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de Eindhovenaren met een transfer in het verschiet nog risico’s met hem willen nemen.

Trainer Mark van Bommel verkeert in de wetenschap dat hij met de jonge Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren twee grote talenten aan boord heeft die staan te trappelen om een rol bij PSV te vervullen. Bij het inbrengen van Ihattaren zal Steven Bergwijn vanaf de zijkant kunnen spelen, al kan het pas 17-jarige talent dat zelf ook. Gakpo komt aan de linkerkant voorin het best tot zijn recht.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7478 stemmen