Volledig scherm
PREMIUM
Mohammed Ihattaren in het duel met FC Barcelona onder 19. © Thomas Bakker/pro shots

Met Ihattaren beschikt PSV over nieuw toptalent

In zijn negende seizoen bij PSV staat Mohammed Ihattaren (16) steeds meer in de schijnwerpers. Het talent trainde woensdag voor het eerst mee bij PSV 1.

Kapitaalkrachtige buitenlandse clubs joegen tot begin dit jaar als hongerige wolven op Mohammed Ihattaren (16). Het talent van PSV maakte met zijn handelingssnelheid en surplus aan techniek zoveel indruk dat hij voor meer dan de Balkenende-norm in Engeland had kunnen spelen. Zijn naam stond rond de vorige jaarwisseling hoog op het lijstje van voormalig technisch manager Marcel Brands. In maart slaagde de voetbalbaas in zijn opzet om de felbegeerde handtekening van de wettelijke vertegenwoordiger onder een driejarig PSV-contract te krijgen.

 1. Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’
  PREMIUM
  Champions League

  Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’

  Wat een seizoen is het voor Pablo Rosario. Met 77 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en drie basisplaatsen in de eredivisie op zak begon hij in juni aan het nieuwe voetbaljaar bij PSV. Zonder druk of een hoog verwachtings patroon liet hij zich tussen de Zwitserse Alpen gelden bij het trainingskamp van zijn club. Vijf maanden later is de middenvelder international en vanavond speelt de 21-jarige Amsterdammer zijn zesde en voorlopig laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. ,,Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen”, benadrukte hij gisteren in Italië.
 2. ‘Voor Inter is dit een superbelangrijke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  ‘Voor Inter is dit een superbe­lang­rij­ke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  Ook al staat er voor PSV niets meer op het spel, de Eindhovenaren zullen Internazionale morgen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League de overwinning niet cadeau doen. ,,Ongeacht waar je speelt en tegen wie je speelt: je moet altijd motivatie uit jezelf halen. Als je dat blijft doen, maakt het niet uit of je voor ‘niks’ speelt of niet’', zei trainer Mark van Bommel maandag op de persconferentie in Milaan.

PSV