Volledig scherm
Gutiérrez en Rosario. © Pro Shots
4
EINDE
0
  • Hirving Lozano 34' 90'+2'
  • Luuk de Jong 64'
  • Érick Gutiérrez 87'

Mexicaans feestje bij PSV: Lozano en 'Guti' dragen bij aan ruime zege op VVV-Venlo

PSV heeft zaterdagavond de achtste overwinning op rij geboekt in de eredivisie. De ploeg heeft nog geen punt hoeven afgegeven en wist ook VVV te verslaan, waarbij de goals vooral na rust vielen (4-0).

Voor rust scoorde Hirving Lozano, na een prachtige pass van Gastón Pereiro. Via Steven Bergwijn wist ook Luuk de Jong de bal achter VVV-goalie Lars Unnerstall te krijgen. In de slotfase maakten invaller Érick Gutiérrez en Lozano er nog een ruime uitslag van.

Zeker na de 2-0 werd het een tamelijk eenzijdige wedstrijd, waarbij PSV nog probeerde om extra treffers te maken. De defensie van VVV geldt als stug, maar oogde in de slotfase toch niet al te solide. De Venlonaren konden aan de andere kant ook niet al te veel gevaar stichten. 

Weinig aanspraak

Kort na rust had VVV misschien wel de beste mogelijkheid en schoot Jay-Roy Grot voorlangs. Voor rust kwamen de Venlonaren ook een keer bij de goal van Jeroen Zoet, maar het was veel te weinig om aanspraak te kunnen maken op een punt.

Bij PSV was onder meer linksback José Angelino in de eerste helft waardevol en hij stak het vuurtje een paar keer aan, maar de door hem gecreëerde kansen werden niet benut. Na rust was onder anderen Steven Bergwijn een van de uitblinkers. 

Tijdens het duel ontsnapte VVV'er Jerold Promes aan een rode kaart. Hij kwam te laat in een poging om Lozano te verdedigen en kwam lomp in, maar scheidsrechter Siemen Mulder vond een gele kaart voldoende en ook de video-arbiter greep niet in. Dat deed hij wel voor de 4-0, toen Jorrit Hendrix na een ingreep van de video-arbiter een strafschop kreeg. De arbitrale leiders vonden dat hij werd geschopt. 

PSV