Volledig scherm
Luuk de Jong © BSR Agency

Mexicaanse interesse voor De Jong, maar transfer is niet dichtbij

Luuk de Jong (28) weet zich opnieuw in de belangstelling van een Mexicaanse topclub. Nadat vorig jaar Club América diverse pogingen ondernam om hem vast te leggen, heeft nu Monterrey interesse in de mede-topscorer van de eredivisie van afgelopen seizoen. 

Het is een van de vele clubs die de goalgetter van PSV wil hebben. Mexicaanse media reppen zelfs al over een op handen zijnde transfer, maar betrouwbare bronnen verklaren aan het ED dat er nu nog niets concreet is. De Jong is momenteel met vakantie en denkt de komende weken rustig na over de toekomst. Hij meldt zich eind juni in principe weer bij PSV voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vorig jaar zag De Jong na een tijdje wikken en wegen af van de aanbieding van Club América en verlengde hij zijn contract bij PSV, tot 2021. Daar zal hij geen spijt van hebben, puur kijkend naar zijn persoonlijke prestaties in het afgelopen seizoen. De landstitel ging aan PSV voorbij, maar De Jong beleefde een topseizoen. In januari 2018 - toen de interesse van Club América naar buiten kwam - had De Jong een totaal andere status bij PSV dan nu. Destijds belandde hij zelfs kortstondig op de bank, maar dit seizoen miste hij geen seconde in de eredivisie en was hij onmisbaar in het elftal van Mark van Bommel. 

PSV wil hem komend seizoen opnieuw dolgraag houden en gaat hem daarom een nieuw voorstel doen. Een stap van De Jong naar Mexico lijkt op voorhand niet de meest logische, ook in verband met zijn plek als pinchhitter bij Oranje. De Jong moet bij een overstap in ieder geval vele miljoenen kosten. Hij kwam in de zomer van 2014 voor ruim vijf miljoen euro van Borussia Mönchengladbach naar PSV. 

  1. Van Bommel vindt niet dat PSV is weggespeeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    Van Bommel vindt niet dat PSV is wegge­speeld: ‘We hebben het zelf weggegeven’

    PSV-trainer Mark van Bommel vond na afloop van FC Utrecht-PSV niet dat zijn ploeg is weggespeeld. De 3-0 nederlaag kwam in de tweede helft tot stand. ,,We hebben het zelf weggegeven”, gaf hij onder meer aan. Hij was niet te spreken over de rode kaarten die Nick Viergever en Jorrit Hendrix pakten, maar gaf tegelijkertijd aan dat het hem zelf ook een aantal keren is overkomen. ,,Het mag alleen niet gebeuren.”

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8995 stemmen