Michal Sadílek nieuw gezicht bij PSV: 'Met hard werken kom je een eind'

VideoDe 19-jarige Michal Sadílek is deze week een nieuw gezicht bij het eerste elftal van PSV. Voor het eerst is hij mee op trainingskamp met de A-selectie. ,,Vorige week vrijdag kreeg ik het te horen tijdens mijn training. Ik was een beetje geblesseerd en moest nog een paar loopoefeningen doen met de fysiotherapeut. Tien minuten voor het einde vertelde hij me dat ik mee mocht."

Vorig seizoen werkte hij bij PSV onder 19 al met trainer Mark van Bommel, die hem nu bij de 'grote mannen' heeft gehaald. ,,Het is vooral een coach die altijd wil winnen. Met hard werken en het tonen van een winnaarsmentaliteit kun je in het voetbal een eind komen. Dit seizoen ga ik waarschijnlijk regelmatig bij Jong PSV spelen, maar mijn focus ligt nu op deze week en het is mooi om met deze grote spelers te mogen trainen."

Sadilek staat onder meer bekend om zijn loopvermogen en was een van de dragende krachten in het succesvolle team van PSV onder 19 van vorig seizoen. ,,Ik ben misschien niet de allersnelste, maar kan tijdens de wedstrijden en trainingen wel veel meters maken. Ik ben een nummer zes en wil me op die positie doorontwikkelen en er op mijn plek alles aan doen om zo min mogelijk tegengoals te krijgen.

Volledig scherm
Michal Sadílek op archiefbeeld. © Rik Elfrink

PSV