Volledig scherm
In 2014 kwam de carrière van Memphis Depay in een stroomversnelling. © Pim Ras Fotografie

Missen WK ook voor PSV financiële strop

Voor een verslaggever die een club volgt zijn interlandweken doorgaans niet de meest interessante. Nu de eerste divisie afgelopen weekend gewoon een vol programma had en er maandagavond ook een vriendschappelijk duel was ingepland, was er meer om over te tikken dan in de afgelopen jaren. 

Tussendoor is het volgen van de ontwikkelingen bij Oranje - vanaf een afstandje - uiteraard ook interessant. Voor 99,9 % zeker gaat het Nederlands elftal weer een groot toernooi missen en dat heeft ook voor een club als PSV grote gevolgen. 

Spelers kunnen tijdens een groot toernooi als het ware gelanceerd worden. Denk bijvoorbeeld aan Memphis Depay, tijdens het WK in 2014. Hij scoorde zomaar twee keer en zijn carrière kwam in een stroomversnelling, waardoor PSV een jaar later een gigantische transfersom kon vragen. Manchester United kocht hem voor 34 miljoen euro en de bonussen (7 miljoen euro) kwamen uiteindelijk nooit tot uitkering. 

Transferwaardes

Transferwaardes van spelers kunnen door of via een WK zomaar miljoenen hoger zijn dan zonder, hoewel het eigenlijk niet zo zou moeten zijn. Natuurlijk scouten alle clubs en zouden ze exact moeten weten wat een speler wel en niet kan en daarmee uiteindelijk ook de waarde van een speler enigszins wetenschappelijk moeten kunnen bepalen. Niettemin blijkt nog steeds dat voor voetballers soms op gaat dat ze kosten 'wat de gek ervoor geeft'. 

Los van transfergelden krijgen clubs ook gewoon geld voor het afstaan van internationals (enkele tonnen per speler doorgaans, afhankelijk van de duur van de WK-deelname) en ook die bedragen loopt PSV zonder WK-deelname voor een aantal spelers mis. Met Hirving Lozano heeft de club wel een zekere WK-deelnemer en ook Santiago Arias en Gastón Pereiro maken nog een goede kans op deelname en wie weet gaat zelfs Albert Gudmundsson (IJsland) nog mee naar het WK. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV