Volledig scherm
Mohamed Ihattaren © ANP Sport

Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is. 

Ihattaren speelde een voortreffelijke wedstrijd en liet de liefhebbers in het Philips Stadion af en toe genieten. Hij verloor in oktober zijn vader en heeft het daar nog altijd heel moeilijk mee, zo bleek tijdens het gesprek met Fox-interviewer Hans Kraay junior. Het werd voor hem een prachtige avond, omdat hij ook voor het eerst met Ibrahim Afellay samenspeelde en PSV na een periode vol zorgen met 5-0 won. ,,Een schitterende ervaring om met Ibi te spelen. Hij is enorm belangrijk voor me en met hem samen op het veld staan, is heel bijzonder voor me”, zei hij. 

Sinds begin dit jaar is Ihattaren doorgebroken, vanuit PSV onder 19. Hij sloeg Jong PSV over en hield zijn basisplek na de zomer vast. 

PSV