Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Ihattaren kiest voor Oranje. © Photo Prestige/Soccrates

Mo Ihattaren maakt heel voetbalminnend Nederland blij

Mohamed Ihattaren (17) wil zijn interlandcarrière een vervolg geven in het shirt van Oranje en kan deze maand misschien al zijn debuut maken. 

Bijna sloeg Mohamed Ihattaren dit weekend een dubbelslag. In de slotseconden van Sparta-PSV zorgde het 17-jarige talent net niet voor een Eindhovense overwinning, wat voor PSV erg veel van het goede zou zijn geweest. In zijn actie zat volwassen klasse, maar het schot van de jonge balvirtuoos ging net over. Geen 2-3, weer geen overwinning en PSV dus in de piepzak. Nog geen twaalf uur later maakte Ihattaren voetbalminnend Eindhoven en de rest van Nederland blij met zijn keuze om te gaan spelen voor het Nederlands elftal. Natuurlijk moet hij dat laatste nog wel even afdwingen, maar niemand twijfelt eraan dat hij deze week wordt opgeroepen en daarna snel zijn debuut voor Oranje gaat maken. Bondsofficials van Marokko wilden hem ook graag ‘inlijven’. 

  1. Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penaltylijstje van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penalty­lijst­je van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Spits Sam Lammers stond bovenaan op het penaltylijstje bij PSV en was tegen ADO Den Haag vanaf elf meter trefzeker. ADO-keeper Luuk Koopmans was nog dichtbij een redding, maar tot genoegen van Lammers leverde zijn inzet een treffer op. ,,Het maakt niet uit hoe hij erin gaat, als hij er maar ingaat”, zei een blije Lammers na afloop van de 0-3 zege van PSV in Den Haag. Hij, Ryan Thomas en Cody Gakpo scoorden.

PSV