Volledig scherm
PREMIUM
Mohamed Ihattaren kiest voor Oranje. © Photo Prestige/Soccrates

Mo Ihattaren maakt heel voetbalminnend Nederland blij

Mohamed Ihattaren (17) wil zijn interlandcarrière een vervolg geven in het shirt van Oranje en kan deze maand misschien al zijn debuut maken. 

Bijna sloeg Mohamed Ihattaren dit weekend een dubbelslag. In de slotseconden van Sparta-PSV zorgde het 17-jarige talent net niet voor een Eindhovense overwinning, wat voor PSV erg veel van het goede zou zijn geweest. In zijn actie zat volwassen klasse, maar het schot van de jonge balvirtuoos ging net over. Geen 2-3, weer geen overwinning en PSV dus in de piepzak. Nog geen twaalf uur later maakte Ihattaren voetbalminnend Eindhoven en de rest van Nederland blij met zijn keuze om te gaan spelen voor het Nederlands elftal. Natuurlijk moet hij dat laatste nog wel even afdwingen, maar niemand twijfelt eraan dat hij deze week wordt opgeroepen en daarna snel zijn debuut voor Oranje gaat maken. Bondsofficials van Marokko wilden hem ook graag ‘inlijven’. 

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9902 stemmen