Volledig scherm
Danny Blind selecteerde alleen Jeroen Zoet van PSV. © EPA

Motorblok PSV wordt
eenmansfractie
bij Nederlands elftal

PSV leverde nog geen jaar geleden acht internationals aan Oranje. De in Europa succesvolle formatie leek in aanloop naar het komende WK het motorblok van de selectie van Danny Blind te worden. Gisteren hoorde trainer Phillip Cocu in aanloop naar het duel met Vitesse van vanavond dat het aantal invitaties voor zijn ploeg bij Oranje beperkt blijft tot één.

Alleen keeper Jeroen Zoet meldt zich maandag bij Oranje en heeft een (zeer reële) kans om in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije in actie te komen. Naast de stand op de ranglijst bevestigde de lijst van bondscoach Danny Blind weer eens dat PSV dit seizoen terrein heeft prijsgegeven.

Davy Pröpper verloor de slag op het middenveld van Jens Toornstra, Luuk de Jong is gepasseerd, Jetro Willems niet fit en Bart Ramselaar gaat naar Jong Oranje. Siem de Jong, Marco van Ginkel, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia kampten met blessures en Joshua Brenet speelt amper. Blind vindt dat de vorige zomer van FC Utrecht overgekomen Ramselaar wel het niveau toont voor Oranje, maar besloot om geen 26 in plaats van 25 spelers op te roepen. De 20-jarige linksbuiten van PSV is daarom toegevoegd aan Jong Oranje, waar PSV wel hofleverancier is.

Voor Cocu was de Oranje-droogte binnen zijn selectie geen reden om het selectiebeleid van Blind ter discussie te stellen. ,,Wie er iets over wil vragen, moet toch echt bij de bondscoach zijn", zo gaf hij aan. Een voordeel voor de club kan zijn dat PSV zich nu met een fors deel van de selectie op het slot van de competitie kan concentreren.

Vandaag moet de club eerst langs Vitesse zien te komen, om de ambities voor een klassering in de top-twee kracht bij te zetten. Willems haalt het duel waarschijnlijk niet, nu hij kampt met hamstringklachten. Brenet kan in dat geval weer inschuiven. Hendrix is er vermoedelijk wel bij. Cocu gaf aan dat hij de afgelopen weken de nodige energie stak in de gevolgen van gemaakte keuzes bij PSV. Daardoor zaten onder anderen Hendrix, Brenet en Locadia langdurig aan de kant. ,,Bij spelers die niet spelen leggen we wat meer de nadruk op de eigen ontwikkeling."

PSV