Napoli pakt eindelijk door bij PSV en wil Lozano snel inlijven

VideoPSV en SSC Napoli zijn vanaf nu officieel in gesprek over een transfer van Hirving Lozano naar Italië. Dat bevestigen betrouwbare bronnen. Maandenlang was er speculatie over een overgang en nu is de zaak dan eindelijk concreet. Napoli heeft inmiddels ook bij PSV geboden op de speler. Het bod moet in de buurt van de 40 miljoen euro liggen, omdat PSV dat bedrag minstens voor hem wil ontvangen.

Het openingsbod is van dien aard dat er nu echt serieus uitzicht op een snelle transfer is. Binnen PSV wordt de bieding gezien als een doorbraak, maar van een definitieve overeenkomst is nog geen sprake. Lozano is dichtbij een persoonlijk akkoord met de club uit de Serie A en nu willen de Italianen dus de knip trekken. In tegenstelling tot wat Italiaanse media melden, is er geen sprake van een clausule in het contract van de Mexicaan waardoor PSV in principe kan vragen wat het wil. Wel krijgt zijn vorige club Pachuca nog een belangrijk percentage van de transfersom. Lozano heeft nog een contract tot midden 2023 in Eindhoven.

PSV wil een bedrag ontvangen dat minstens met een 4 begint en dat acht cijfers voor de komma kent. Napoli is daar uiteraard van op de hoogte. Al maanden wordt gespeculeerd over een overgang van Lozano naar de Italiaanse club, maar nu komen er dan eindelijk garen op de klos.

De Mexicaan is nog niet in Italië en mag uiteraard pas afreizen naar Napels zodra PSV een akkoord heeft met Napoli. Zaakwaarnemer Mino Raiola handelt op dit moment de zaken met de Italiaanse club af, waarna er richting PSV boter bij de vis moet.

Volledig scherm
Hirving Lozano. © BSR Agency

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8453 stemmen