Volledig scherm
ANP

Nebojša Vuckovic nieuwe trainer PSV/FC Eindhoven

EINDHOVEN - Nebojša Vuckovic (37) is de nieuwe trainer van de voetbalvrouwen van PSV/FC Eindhoven.

Hij volgt per direct Hesterine de Reus op, die bondscoach wordt van de vrouwen van Australië. Vuckovic is momenteel trainer en technisch manager van PSV/av, dat uitkomt in de tweeke klasse van de zondagamateurs. PSV/FC Eindhoven gaat met Vuckovic een overeenkomst aan tot het einde van het seizoen en blijft gewoon verantwoordelijk voor PSV/av. Daarnaast heeft PSV/FC Eindhoven een contract gesloten met Edith Meeuwsen om gedurende de rest van het seizoen als assistent-trainer het vrouwenteam te begeleiden.

Vuckovic is zijn trainerscarrière begonnen bij FC Eindhoven, waar hij van 2007 tot 2011 werkzaam was als jeugdcoördinator, keeperstrainer en assistent. Vuckovic: "De BeNe League is een nieuwe internationale competitie, ik ben blij dat ik deze uitdaging mag aangaan. Centraal staan uiteraard de speelsters en de club. Ik wil kijken waar de grenzen liggen van dit team en welk niveau we aankunnen in dit eerste seizoen. Ik ben blij met het vertrouwen van het bestuur van PSV/FC Eindhoven."

Vuckovic staat zaterdag voor het eerst als hoofdcoach op het veld. Dan is in Amsterdam de bekerwedstrijd tegen SC Buitenveldert, een club uit de topklasse. PSV/FC Eindhoven heeft zich onder De Reus geplaatst voor de BeNe League Elite A. Die competitie start op 25 januari voor PSV/FC Eindhoven met een uitwedstrijd bij FC Twente.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV