Volledig scherm
Mohamed Rayhi van NEC in zijn stad Eindhoven. © Jurriaan Balke/ Foto Meulenhof

NEC'er Rayhi: Philips Stadion mijn thuis, Eindhoven mijn stad

NIJMEGEN - Mohamed Rayhi keert zaterdagavond terug in het Philips Stadion. De geboren en getogen Eindhovenaar staat met NEC tegenover zijn jeugdliefde PSV. „Ik heb er echt veel zin in”, zegt de Brabantse buitenspeler in gesprek met De Gelderlander.

Volledig scherm
Mohamed Rayhi in actie voor Jong PSV. In het eerste elftal van de club debuteerde hij nooit. © Pro Shots / Toin Damen

Rayhi (22) doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar maakte nooit zijn debuut. In het voorjaar van 2015 legde hij een aanbieding van de regerend landskampioen naast zich neer en vertrok naar Nijmegen. „Ik heb de laatste jaren bij PSV vaak genoeg gedacht dat ik mijn officiële debuut zou gaan maken. Alleen kwam die wedstrijd er maar niet. Dat heeft me wel een wrange nasmaak bezorgd. Ik had zo graag in het eerste van PSV gespeeld.”

Kind van de club
Hij is namelijk een kind van de club. „Het Philips Stadion is mijn thuis, Eindhoven mijn stad”, verduidelijkt Rayhi. „Ik woon nog altijd bij mijn ouders. Samen met mijn twee zussen. Ik kom ook veel bij mijn broer aan de andere kant van de stad. De optie om naar Nijmegen te verhuizen zie ik nog niet zitten. Ik kan wel op mezelf wonen, maar om eerlijk te zijn heb ik daar nog geen zin in. Ik ben een familiemens en daarnaast ben ik aan Eindhoven gehecht.”

Quote

De trainer liet me beseffen dat er in de top meer nodig is dan talent.

Trainers
Rayhi roemt zijn trainers. Ernest Faber ('een toptrainer') nam hem mee van PSV naar NEC, onder Peter Hyballa ('zijn trainingsstijl bevalt me wel') heeft hij een basisplaats in De Goffert. Ook is hij Phillip Cocu dankbaar. De huidige PSV-trainer had Rayhi in de jeugd onder zijn hoede en hevelde hem over naar de selectie. „Mij is een toernooi bijgebleven waarin ik ben weggelopen. Ik was zo teleurgesteld dat ik op de bank zat, dat ik mijn spullen heb gepakt en vertrokken ben naar huis. Ik werd daarna door Cocu een week geschorst. De trainer liet me beseffen dat er in de top meer nodig is dan talent.”

Volledig scherm
NEC-speler Mohamed Rayhi houdt een bal hoog op een pleintje in zijn stad Eindhoven. © Jurriaan Balke/ Foto Meulenhof

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (51%)
1692 stemmen