Volledig scherm
Luuk de Jong treurt met Nick Viergever en bedankt toch de supporters. © VI Images

Nick Viergever is na een goed seizoen voor de vijfde keer op rij tweede

Je zou hem bijna de Joop Zoetemelk van de voetballerij kunnen noemen. In dat geval heeft Nick Viergever nog een paar mooie momenten te beleven, omdat de oud-topcoureur na veel tweede plaatsen in de Tour de France in 1980 de ronde van Frankrijk won en in 1985 nog wereldkampioen werd. Allemaal bespiegelingen waar de 29-jarige centrale verdediger van PSV nu helemaal niets voor koopt. Voor de vijfde keer op rij eindigt Viergever met zijn ploeg als tweede in de eredivisie. 

De afgelopen vier jaar gebeurde dat bij Ajax en nu dus bij PSV, waar Viergever een goed seizoen beleefde en ook internationaal behoorlijk op de been bleef. De nederlaag tegen AZ van zondagmiddag kwam bij hem hard aan. ,,Het was niet het PSV wat we graag wilden zien”, zei hij bij PSV-tv, het clubkanaal van PSV. ,,In de tweede helft werden we afgetroefd op duels, konden ze er makkelijker doorheen spelen. In de eerste helft ging er voetballend gezien te veel fout bij ons. We kregen wel kansen en zeiden in de rust tegen elkaar dat de uitvoering beter moest, maar kregen geen grip.”

Viergever werd op sociale media nog even herinnerd aan zijn overstap van Ajax naar PSV in het afgelopen seizoen. Een ietwat plagerige tweet van PSV na het ondertekenen van zijn contract (‘If you can’t beat them, join them’) werd door meerdere Ajacieden nog even aangehaald. Online-plagerijtjes, passend in het huidige tijdperk waarin het missen van een titel ook op sociale media breed wordt uitgemeten. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7811 stemmen