Nieuw contract en doelpunt voor Bergwijn: ‘Lekker als je weet waar je aan toe bent’

VideoDe afgelopen maanden was er veel te doen rondom de toekomst van Steven Bergwijn. Maar de PSV’er verlengde zijn contract tot 2023 en liet tegen Heracles met een doelpunt zien waarom de Eindhovenaren hem graag wilden behouden. ,,Het is lekker als je weet waar je aan toe bent.”

Ajax werd genoemd en ook Watford en Sevilla werden aan Bergwijn gelinkt, maar een transfer kwam er niet van. En de aanvaller is er de persoon niet naar om dan stampij te maken. ,,Ik ga geen ruzie maken. Als ik ga, wil ik via de voordeur weg. Als de clubs er dan niet uitkomen, so be it. Ik ga me sowieso nog een jaar focussen en mijn best doen”, zegt Bergwijn. Met een mogelijk EK op komst kiest hij met zijn contractverlenging bij PSV ergens ook voor een stukje zekerheid. ,,Ik kijk van dag tot dag, dat is nog heel ver weg. We gaan zien wat de toekomst brengt.”

Afstandsschot

Bergwijn zette PSV met een afstandsschot op het goede spoor. Teamgenoten en de technische staf hadden al vaker tegen hem gezegd dat hij gewoon moest schieten. ,,Met mijn schot twijfel ik af en toe te veel, ik moet vaker schieten. Dan is het lekker dat hij erin vliegt.” Het was zijn eerste goal in de eredivisie in dit nog prille seizoen. 

Rosario: ‘We hadden de wedstrijd onder controle’

Volledig scherm
Steven Bergwijn zette PSV op het goede spoor tegen Heracles Almelo. © BSR Agency

PSV